”Atelierul de lectură” reunește Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” și la GPP ,,Căsuța cu povești” Bistrița. Scriitoarea Emilia Harja alături de elevi și familiile lor

        Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) este o zi în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare, împreună. Elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” Bistrița, însoțiți de învățătoarea clasei, prof.înv.primar Precub Monica și de doamna bibliotecar Clapa Maria, au avut ocazia de a împărtăși bucuria lecturii alături de copiii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Căsuța cu povești” Bistrița. Pentru că poveștile prind viață, elevii au pregătit o surpriză micilor colegi, prezentându-le sceneta ,,Scufița Roșie”. Activitatea face parte din proiectul de parteneriat din cadrul opționalului ,,Atelierul de lectură” inițiat între cele două unițăți școlare, reprezentate prin: cordonator proiecte și programe educative Rus Diana și Greab Cristina-Gabriela-profesor învațământ preșcolar (Grădinița cu Program Prelungit ,,Căsuța cu povești”) și doamnele Maria Clapa-bibliotecar și Precub Monica profesor pentru învațământ primar (Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga”).

         În Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” Bistrița punem bazele unei educații prin valori, prin oameni care inspiră și lasă o amprentă asupra lumii.Cum nimic nu este mai valoros decât puterea exemplului, astăzi deschidem noi orizonturi si provocăm copiii și părinții să viseze cu ajutorul lecturii. În acest sens, de Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), scriitoarea Elena Harja s-a aflat în mijlocul elevilor și părinților la o seară de lectură. Toți s-au bucurat de o inedită întâlnire cu un scriitor contemporan, având șansa de a dialoga cu scriitoarea.

”Doamna Elena Harja ne-a făcut această primă experiență cu adevărat memorabilă. Ne-a captivat atenția, inițial, cu un scurt discurs despre viață, ca apoi să ne citească două frumoase povești din cartea domniei sale ,,Povești și povestiri adevarate”. Ulterior, am avut ocazia să punem diverse întrebări. Orice întrebare, oricât de neînsemnată, a primit de la doamna Harja un răspuns amplu.” au spus elevii, impresionați de felul cum scriitoarea îmbină literatura, filosofia, lecțiile de viață, experiența personală și fapte reale.

          A fost apoi rândul elevilor și al părinților să își exprime părerea în legătura cu rolul lecturii în viața fiecăruia și să realizeze o recenzie a cărții ,,Oscar și Tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt- provocare lansată de doamna bibliotecar, Clapa Maria. Seara de lectură s-a încheiat într-o atmosferă de recunoștință pentru puterea cărților de a face viața mai frumoasă.

prof.înv.primar Monica Precub 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5