Erasmus Days 2023 la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița
În perioada 9-14 octombrie 2023, la nivelul instituțiilor educaționale europene s-a desfășurat a șaptea ediție a evenimentului Erasmus Days. La Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița, evenimentul a fost gândit pentru a lansa programul de Acreditare Erasmus+ pentru perioada 2023-2027. Având în vedere că anul 2023 a fost declarat Anul European al Competențelor, activitățile educaționale propuse de către echipa de profesori a școlii au vizat dezvoltarea competențelor și a abilităților elevilor în corelație cu cele 4 obiective principale urmărite în cadrul Acreditării 2022-1-RO01-KA120-SCH-000110637, respectiv pentru primul an de acreditare, 2023-1-RO01-KA121-SCH-000137894.
- Dezvoltarea competențelor de comunicare prin promovarea incluziunii;
- Îmbunătățirea rezultatelor școlare prin dezvoltarea competențelor CLIL lectura/interpretare/comunicare;
- Dezvoltarea compețentelor civice de protejare si ecologizare a mediului printr-o reciclare selectivă corectă;
- Dezvoltarea abilităților digitale prin folosirea tehnologiei la orele de curs și în activități extrașcolare;
Prin activitatea Flag Code elevii au „renunțat” pentru o zi la uniforma școlară, îmbrăcând tricouri în diferite culori pentru a forma în sala festivă a școlii steaguri umane ale țărilor din Uniunea Europeană. Proiectele e-Twinning ”Zero Waste, Zero Loss”, ”English Language, Wagon to Innovation Station”, ”Green for Our Future” au fost diseminate la nivelul ciclului gimnazial, cu participarea celor peste 300 de elevi care au fost însoțiți de profesorii diriginți și de profesorii coordonatori. Evenimentul a fost coordonat de doamnele director Cristina Hadarau, Luciana Jancsika, profesoarele Simona Lolici, Alina Oros, Adriana Bulz, Crina Muresan, Roxana Moldovan și doamna bibliotecar Maria Clapa. Activitatea finală a evenimentului US4ERASMUS & ERASMUS4US a cuprinslansarea propriu-zisă a primului an de Acreditare prin care se vor realiza două fluxuri de mobilitate grupuri de câte 8 elevi, și câte un flux de trei profesori pentru job-shadowing, respectiv cursuri de formare. Au fost 8 ore pline de culoare, povești, experiențe, cântece și mișcare. Acțiunea pentru ciclul primar, a lansat Cartea Gigant a Toamnei, ediție bilingvă limba română-limba engleză. La final, pentru a respecta componenta stil de viață sănătos, armonia cu natura, pentru a aduce recunoștință roadelor toamnei, toți copiii au primit câte un măr oferit cu generozitate de Pombis Bistrița. Evenimentul s-a bucurat de susținerea doamnei inspector Doina Macarie de la Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, care a inclus Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița pe harta școlilor Erasmus.
Prof. Cristina Elena Hădărău
Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița
Citiţi şi:
- Educație europeană Erasmus pentru elevii de la Școala Gimnazială ” Lucian Blaga”
- Școala Gimnazială "Lucian Blaga" Bistrița- "Împărtășind Experiența: Job Shadowing pentru Profesori", Portugalia, "Explorând Noi Orizonturi Profesionale prin Erasmus+ Job Shadowing"
- Inspectori școlari, directori și profesori din șase școli din județ, printr-un proiect de acreditare ERASMUS+, la Budapesta
- Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”- mobilitate Erasmus pentru un climat educațional mai prietenos. O școală despre elevi și pentru elevi!
- „Made for Europe. Made for Erasmus+”, conferinţă la IŞJ Bistriţa-Năsăud
Adaugă comentariu nou