Un proiect pentru tineri – „Ziua Armatei în şcoli”

O iniţiativă lăudabilă, un eveniment necesar, util, dedicat tinerilor, o activitate eficientă s-a desfăşurat în preambulul Zilei Armatei României - ziua de 25 octombrie, într-o organizare deosebită a Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi în cooperare cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată.
Astfel, la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistriţa, în cadrul proiectului „Ziua Armatei în şcoli” au fost făcute pertinente şi eficiente prezentări de echipament militar şi tehnică din dotarea marii unităţi, promovarea carierei militare şi a misiunilor la care au participat militarii bistriţeni, în afara teritoriului naţional. De asemenea, a fost prezentată însemnătatea, valoarea zilei de 25 octombrie pentru ţară, cu exemplificări şi argumente, de către preşedintele Filialei Judeţen ANVR BN, general în retragere Ioan Birişiu, veteran de război, un respectat şi apreciat militar, un mare patriot.
Uniformele, armamentul şi tehnica din dotare au stârnit interesul şi dorinţa unor elevi de a îmbrăţişa frumoasa carieră militară, tinerii fiind informaţi de avantajele pe care le au în Armata Română.
Elevii şi-au exprimat respectul, aprecierea faţă de importanţa armatei pentru Statul Român, armata fiind un garant al suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării noastre. „Uniforma impune respect şi seriozitate”, remarca o elevă care va îmbrăţişa cariera militară.
Sunt aşteptaţi toţi cei care au aptitudini şi un mare respect faţă de armată pentru a deveni apărători de nădejde ai României.
Astăzi, proiectul „Ziua Armatei în şcoli” va ajunge la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5