Ziua Armatei României în şcoli, la start

Luni, militari din cadrul Batalionului 817 Artilerie "Petru Rareş" al Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, alături de reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi ai Colegiilor Naţionale Militare şi Academiilor Militare, au început săptămâna în forţă, în mijlocul a peste 500 de elevi ai Liceului "Radu Petrescu" din Prundu-Bârgăului, pentru a le arăta mai multe despre viaţa militară.

Activităţile desfăşurate sub egida „Ziua Armatei României în şcoli” au debutat cu prezentări privind semnificaţia Zilei de 25 Octombrie, filme despre structurile militare din judeţul Bistriţa-Năsăud şi filme de prezentare a misiunilor internaţionale executate în diferite teatre de operaţii.

Elevii din clasele terminale au primit informaţii despre modalităţile de accedere în instituţiile militare de învăţământ şi avantajele alegerii carierei militare. Oferta educaţională a fost prezentată de către reprezentantul Biroului Informare Recrutare, maior Marius Apetrei.

În mijlocul elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a au fost prezenţi elevii caporali Ana Hoza şi Vasile Sereţan din Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc şi elevul caporal Bogdan Negruşier de la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazu”din Alba-Iulia.

Studentul caporal Ionuț Cîra de la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Sibiu, alături de studentul sergent Cristian Raul Aurar din cadrul  Academiei Forțelor Aeriene "Henri Coandă ", Brașov și studentul sergent Alexandru Rus de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Constanța, au prezentat elevilor de liceu aspecte privind viața de student în academie, cu specificul fiecărei instituții, desfășurând ulterior sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri cu cei atrași de uniforma și tradițiile militare.

Principalul punct de atracţie a fost reprezentat de standurile cu principalele categorii de armament şi echipament din dotarea militarilor batalionului, pe care elevii le-au testat şi probat, plini de entuziasm şi curiozitate.

  Andreea Mureşan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5