Un scriitor bistriţean în Playboy

Romanul Zilele mele cu Renata, al scriitorului şi ziaristului beclenar Alexandru Petria, tipărit la editura bucureşteană Tritonic, are o receptare naţională impresionantă, semn al calităţii cărţii şi al faptului că se vinde bine în ţară.

Lansat cu succes la Târgul Internaţional de Carte din Bucureşti, eveniment de care am scris la vremea lui, în această perioadă estivală volumul a fost prezentat şi la târgurile de carte de la Vama Veche şi Râşnov, iar recent, în 24-Fun, a apărut o cronică semnată de Tudor Ţepeneag, care spunea că Zilele mele cu Renata este “o carte înşelătoare, în care viaţa, pulsaţia ei sexual, se luptă cu element definitoriu al literaturii: stilul”, şi că “autorul s-a jucat cu o subtilitate perfect stăpânită cu tentaţiile sale voieriste.”

Numărul de pe luna august al revistei Playboy ne-a rezervat o surpriză plăcută. Zilele mele cu Renata al lui Alexandru Petria este menţionat într-un Top 10 al literaturii româneşti din ultimele luni, clasament întocmit de criticul Dan-Silviu Boerescu, pe poziţia a 7-a. Companioni îi sunt, printre alţii, Petru Popescu, Alex Ştefănescu, Gabriela Melinescu şi Adrian Cioroianu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5