USL: S-a închis definitiv orice colaborare cu UDMR

Uniunea Social Liberală nu va mai încerca să colaboreze cu UDMR, susţin, la unison, copreşedinţii Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. Dacă liberalii şi conservatorii erau lămuriţi de ceva vreme că dialogul cu UDMR nu mai este posibil, pentru social-democraţi subiectul a fost „închis” de votul pentru preşedinţia Senatului.

„Ne-am lămurit definitiv pe cine poţi să te bazezi şi pe cine nu în bătălia de la anul. E clar că PDL şi UDMR vor negocia tot timpul funcţii, interese personale şi se vor înţelege. PDL a făcut la Senat ceea ce au făcut tot timpul: au furat o funcţie şi au cumpărat nişte voturi de la UDMR. (…) Cred că s-a închis definitiv orice posibilitate de colaborare cu UDMR”, a precizat Victor Ponta.

Liderul liberal Crin Antonescu a remarcat, cu bucurie, faptul că în sfârşit punctul său de vedere cu privire la UDMR este împărtăşit şi de Victor Ponta. „Eu am preţuit şi preţuiesc în continuare mulţi oameni politici din UDMR, şi în general capacitatea acestei formaţiuni speciale de luptă politică de a-şi apăra interesele.. (…) Din păcate, în perioada aceasta de convieţuire cu PDL, se degradează, se degradează ca ţinută, ca atitudine şi comportament. Noi nu am culpabilizat în 2009 în niciun fel UDMR că a mers la guvernare cu PD. Mai bine de doi ani, de atunci încoace, noi am criticat mereu chiar virulent, PDL şi emanaţia lui urât mirositoare care este UNPR, dar nu UDMR, faţă de care am avut o înţelegere. După vechiul proverb „spune-mi cu cine te însoţeşti ca să îţi spun cine eşti” sau constatarea didactică mai veche cum că „anturajul strică”, iată că şi UDMR a început să facă nişte jocuri care sunt sub ţinuta, sub nivelul acestei formaţiuni”, a argumentat Crin Antonescu.

Şi Daniel Constantin, preşedintele PC, a punctat latura puţin mai „agresivă” din relaţia conservatorilor cu UDMR, catalogând UDMR drept „o formaţiune care doreşte să acumuleze într-un mod mai puţin neortodox funcţii în Guvernul României”. De altfel, liderul conservator a trimis UDMR, din 2012, direct în Opoziţie.

Întrebaţi dacă nici lipsa a 2-3 voturi, în 2012, pentru formarea majorităţii în Parlament, nu-i va face mai flexibili în relaţia cu UDMR, răspunsul a fost clar : NU. „Toate haimanalele de la UNPR se vor oploşi ca păduchii prin hainele PDL, şi când va mai fi nevoie de 2-3 voturi o să vină vreo 20-30 la uşa domnului Ponta. Dar nu în asta stă speranţa noastră, şi încă o dată vă spun, nimeni dintre noi nu se îndoieşte că vom câştiga peste 50% din mandatele puse în joc în orice sistem electoral. Nu stăm la două - trei voturi ca să începem să dăm diferite posturi, să cedăm şi să facem sistemul electoral cum vrea UDMR, şi eventual cine ştie ce alte pretenţii”, a concluzionat Crin Antonescu.

Comentarii

29/11/11 15:36
Vizitator

Domnilor PSD-isti, sprijiniti-i Dvs pe tigani sa aiba un partid puternic ca astia-s cu mult mai multi decat ungurii si va asigur ca veti avea o "alianta" mult mai "credincioasa" la guvernare daca nu veti fi in stare la urmatoarele alegeri sa obtineti procentul mult dorit. Dvs nu vedeti ce "smecheri" sunt ungurii si cum incet si sigur isi realizeaza absolut toate "dezideratele" ? Bravo lor ! Inca Dvs ca partid majoritar, nu ati reusit sa "guvernati" aceasta tara cat au facut-o d.lor ! Cine-i "prostu"...?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5