USR și Forța Dreptei, moțiune simplă împotriva ministrului Educației. Ștefan Pălărie: Ligia Deca trebuie să răspundă în Parlament pentru falimentul din Educație!

Comunicat de presă

USR și Forța Dreptei au depus, miercuri, o moțiune simplă împotriva ministrului Ligia Deca și solicită Guvernului PSD-PNL să-și asume angajamentele din programul de guvernare în privința finanțării sistemului de educație. Moțiunea este intitulată #Îndrăznesc să susțin educația!

„Educația românească a ajuns la un nivel atât de jos de plată, încât anumiți profesori nu își pot permite nici măcar să rămână în grevă sau să intre în grevă. Săptămâna viitoare, doamna Ligia Deca ar trebui să vină în Parlament și să răspundă pentru acest faliment generalizat. Doamna ministru trebuie să vină în Parlament să dea explicații și de aici să hotărâm dacă vrem cu adevărat un viitor diferit pentru România: investiții în educație, reformă în Educație prin legi corecte și nu legi neconstituționale precum cele propuse și care astăzi sunt oprite la CCR și o formă de salarizare decentă prin legea salarizării unice din sistem”, a declarat senatorul USR Ștefan Pălărie.

Semnatarii moțiunii solicită Guvernului României prin moțiune:

•          Luarea tuturor măsurilor necesare în vederea pregătirii bugetului pentru anul 2024 în conformitate cu Programul de guvernare, care să cuprindă minimum 18% din bugetul național / 6% din PIB;

•          Creșterea de îndată a salariilor profesorilor conform principiului „salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic”.

 

Comentarii

08/06/23 11:08
Dorel

Voi hai cu " dreapta " asta a voastra, ati distrus Romania si suntem in prag de desfiintare ca stat national... Romania s-a depopulat complet, toata forta de munca ne-a fost furata de aceasta M(are)UE... si in tara n-au mai ramas decat pensionarii, copiii abandonati de parinti, batranii si handicapatii... si pe ici... pe olo... cate un fermier care se incapatzaneaza sa nu plece si ei... !

09/06/23 15:25
Iuliu

Cadrele didactice din țară au organizat vineri, 9 iunie al treilea miting în Capitală. Marșul de protest a avut loc între orele 11.00 și 16.00, potrivit programului pentru această manifestație, și s-a desfășurat pe ruta ruta Bd. Nicolae Titulescu – Pod Basarab, fiind a 12-a zi de grevă generală în școli, dupa protestul de muncă declanșat pe 22 mai.
Pe unul dintre bannerele afișate de profesori era scris următorul mesaj:
”După chip cunoști o floare,

Ciorcârlia, după cânt.

Pe Iohannis și pe Ciucă,

După bălbâit mai tare.

Dar și lipsa de cuvânt.”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5