Valer Avram: Sunt mulţumit de faptul că Măgura Ilvei devine o comună europeană. Peste 10 milioane euro, atrase prin proiecte

Primarul comunei Măgura Ilvei, ing. drd Valer Avram, se declară mulțumit de rezultatele obtinute de administrația locală în acestă primă jumătate de an.

Anul acesta a fost unul plin de realizări pentru conducerea comunei Măgura Ilvei. Pe lângă asfaltări, construirea unei capele mortuare, darea în folosință a Centrului de Informare Turistică și punerea pietrei de temelie pentru Monumentul Eroilor, în aceste momente se muncește intens la construirea de poduri si punți.

Proiectul este în valoare de 2,9 milioane de lei și este finanțat de Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Tot prin același program se lucrează la construirea unei scoli generale în Arșița, proiect în valoare de 950.000 lei. Inaugurarea Școlii Gimnaziale va avea loc în luna septembrie a acestui an, astfel că începutul de an şcolar îi va găsi în casă nouă pe elevii măgureni.

Un alt deziderat al primarului Valer Avram la care se muncește de zor este extinderea rețelei de apă și canalizare pe o distanta de 19 kilometri, lucrare care se află în desfășurare și are o valoare de 9,5 milioane de lei. De asemenea a fost elaborat  proiectul tehnic pentru realizarea a 10 kilometri de drum forestier, pentru care există déjà finanțare în valoare de 1,5 milioane de euro.

Conform primarului Valer Avram, în comună au fost atrase în ultima perioadă fonduri de peste 10 milioane de euro. Pe lângă faptul că este prima comună din județ care a finalizat lucrările de cadastru general, 100% din populaţie având terenurile intabulate, administrația măgureană continuă să bifeze realizarile din acest an.

Astfel că au fost finalizate lucrări de peste 200.000 de lei la biserica din centru de comună, lucrări care au constat în renovare, schimbarea pardoselii și introducerea încălzirii prin pardoseală cu pompe de căldură  prin foraj subteran, o modalitate ecologică dar și foarte economică de încălzire, așa că factura pentru caldură nu va depăși 400 de lei lunar pe perioada de iarnă. Odată cu finalizarea lucrărilor, biserica a fost resfințită de către ÎPS Andrei Andreicuț, eveniment la care au participat peste 100 de primari din Republica Moldova.

         Primarul măgurean declara ca proiectele nu se opresc aici, ci vor continua și în anii următori.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5