Avram Valer: Sunt mulţumit de modul în care au evoluat lucrurile în acest an

Primarul comunei Măgura Ilvei drd ing Valer Avram se declară mulţumit de rezultatele obţinute de administraţia locală în acest an. Anul acesta a fost unul plin de realizări pentru conducerea Comunei Măgura Ilvei. Pe lângă asfaltări, construirea unei capele mortuare, darea în folosinţă a Centrului de Informare Turistică şi punerea pietrei de temelie pentru Monumentul Eroilor în aceste momente se munceşte intens la construirea de poduri şi punţi. Proiectul este în valoare de 2,9 milioane de lei şi este finanţat de guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Tot prin acelaşi program se lucrează la construirea unei şcoli generale în Arşiţa în valoare de 950 de mii de lei. Un alt deziderat al primarului Valer Avram la care se munceşte de zor este extinderea reţelei de apă şi canalizare pe o distanţă de 19 kilometrii, lucrare care se afla în desfăşurare şi are o valoare de 9,5 milioane de lei. De asemenea a fost elaborat proiectul tehnic pentru realizarea a 10 kilometrii de drum forestier, pentru care există deja finanţare în valoare de 1,5 milioane de euro.
Conform primarului Valer Avram în comună au fost atrase în acest an fonduri de peste 10 milioane de euro. Pe lângă faptul că este prima comună din judeţ care a finalizat lucrările de cadastru general, 100% din populaţie având terenurile intabulate, administraţia magureana continua să bifeze realizările din acest an. Astfel că au fost finalizate lucrări de peste 200.000 de lei la biserică din centru de comună, lucrări care au constat în renovarea, schimbarea pardoselii şi introducerea încălzirii prin pardoseala cu pompe de căldură prin foraj subteran, o modalitate ecologică dar şi foarte economică de încălzire, aşa că factura pentru căldura nu vă depăşii 400 de lei lunar pe perioada de iarnă.
În ceea ce priveşte construcţia şcolii din satul Arşiţa aceasta se apropie de final în acest moment fiind mntata deja tâmplăria şi se lucrează la acoperiş. Investiţia se ridică la 1 milion de lei şi este finanţată prin PNDL de către Guvernul României.
Tot acum continuă un alt proiect finanţat tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de 10 milioane de lei, proiect ce vizează extinderea reţelei de canalizare lucrariile urmând să fie finalizate în toamna anului viitor.
Primarul magurean declară că proiectele nu se opresc aici ci vor continua şi în anii următori.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5