Avram Valer: Sunt mulţumit de modul în care au evoluat lucrurile în acest an, la Măgura Ilvei

Primarul comunei Măgura Ilvei, drd. ing. Valer Avram, se declară mulţumit de rezultatele obţinute de administraţia locală în acest an.  

Anul 2017 a fost unul plin de realizări pentru conducerea comunei Măgura Ilvei. Pe lângă asfaltări, construirea unei capele mortuare, darea în folosinţă a Centrului de Informare Turistică şi punerea pietrei de temelie pentru Monumentul Eroilor, în aceste momente se munceşte intens la construirea de poduri şi punţi. Proiectul este în valoare de 2,9 milioane de lei şi este finanţat de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Tot prin acelaşi program se lucrează la construirea unei şcoli generale în Arşiţa, investiţie de aproximativ un milion de lei. Execuţia se apropie de final, fiind montata deja tâmplăria, lucrându-se la acoperiş.

Un alt deziderat al primarului Valer Avram, la care se munceşte de zor, este extinderea reţelei de apă şi canalizare pe o distanţă de 19 kilometri, lucrare care se află în desfăşurare şi are o valoare de 9,5 milioane de lei. Proiectul este inclus în PNDL, cu finanţare guvernamentală.

De asemenea, a fost elaborat  proiectul tehnic pentru realizarea a 10 kilometri de drum forestier, pentru care exista deje finanţare în valoare de 1,5 milioane de euro.

Conform primarului Valer Avram, în comună au fost atrase în acest an fonduri de peste 10 milioane de euro. Pe lângă faptul că este prima comună din judeţ care a finalizat lucrările de cadastru general, 100% din populaţie având terenurile intabulate, administraţia magureană continua să bifeze realizarile din acest an. Astfel că au fost finalizate lucrări de peste 200.000 de lei la biserica din centru de comună, lucrări care au constat în renovare, schimbarea pardoselii şi introducerea încălzirii prin pardoseală cu pompe de căldură  prin foraj subteran, o modalitate ecologică dar şi foarte economică de încălzire, aşa că factura pentru căldură nu va depăşi 400 de lei, lunar, pe perioada de iarnă.

         Una peste alta, primarul măgurean declară că proiectele nu se opresc aici, ci vor continua şi în anii următori.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5