Proiecte majore la Măgura Ilvei. Slujbă arhierească, în 11 martie!

Administraţia comunei Măgura Ilvei a investit anul trecut peste 100 de mii de lei în construirea unei capele mortuare multiconfesionale dar şi în  lucrări de peste 200.000 de lei la biserica din centru de comună, lucrări care au constat în renovarea, schimbarea pardoselii şi introducerea încălzirii prin pardoseală, cu pompe de căldură  prin foraj subteran, o modalitate ecologică dar şi foarte economică de încălzire, astefl că factura pentru căldură nu a depăşit 400 de lei lunar pe perioada de iarnă.

         Aceste obiective vor fi sfinţite de către Înaltpreasfinţia Sa Andrei Andreicuţ,  Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în data de 11 martie când va avea loc o slujbă de binecuvântare a celor două obiective importante pentru comună.

Nici partea educaţională nu a fost lăsată deoparte de primarul măgurean, mai ales că investiţia de un million de lei care are ca obiect construcţia unei şcoli generale în satul Arşiţa se apropie de final. Proiectul este finaţat de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

         De asemenea, în acest an se preconizează demararea unui nou proiect de asfaltare a 11 kilometri de drum comunal, proiect realizat şi implementat prin ADI MĂGURA ILVEI-RODNA, valoarea acestuia fiind de peste două milioane de euro.

         În ceea ce priveşte bugetul pe anul acesta, nu se observă diferenţe notabile faţă de anul precedent valoarea acestuia fiind de 15 milioane de lei.

         Valer Avram invită toţi credincioşi să fie alături de administraţie la evenimentul din data de 11 martie mai ales că vorbim de un obiectiv foarte important pentru întreaga comunitate şi îi asigură pe locuitorii comunei ca va face tot ceea ce îi stă în putere pentru ca Măgura Ilvei să fie un loc european cu adevărat primitor nu doar pentru fiii satului ci şi pentru turiştii care vin în zonă.

Comentarii

26/02/18 19:23

Oare s-au găsit morții pt. inaugurarea capelei?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5