Alexandru Anca: Ilva Mare are cel mai mare buget din ultimii ani!

Primarul comunei Ilva Mare, Alexandru Anca, se declară mulţumit de modul în care au evoluat lucrurile în comuna pe care o conduce în anul 2017. Anul trecut au fost începute mai multe lucrări care continuă şi în perioada următoare. Este vorba de un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de 9 milioane de lei, care vizează modernizarea a peste 8,5 kilometri de drum comunal. Asfaltarea acestuia s-a realizat în proporţie de 30% şi odată cu venirea primăverii lucrările vor continua.

         Un alt deziderat al administraţiei locale a prins contur şi a fost executat anul trecut. Este vorba de amenajarea unui teren de sport sintetic în valoare de 250 de mii de lei lucrare finanţată şi executată din fonduri proprii.

         Chiar dacă localitatea ilevană are un buget satisfăcător în 2018,  acest lucru nu l-a împiedicat pe primarul Alexandru Anca să depună şi alte proiecte cu finanţare naţională sau europeană. Putem aminti aici de proiectul depus în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală care are ca obiect modernizarea a 9 kilometri de drum forestier, prin pietruire şi asfaltarea unei porţiuni din acesta. Valoarea totală este de 1,5 milioane de euro. Construirea unui After School este un alt obiectiv care se vrea a fi finaţat prin fonduri europene, în valoare de 500 de mii de euro.

         În ceea ce priveşte Programul Naţional de Dezvoltare Locală, administraţia locală a depus două proiecte care au ca obiect modernizarea şcolii generale din comună pentru ca aceasta să poată obţine autorizarea ISU. În acelaşi proiect este prinsă şi construirea unei săli de sport, iar valoarea acestuia este de 1,25 milioane de lei. De asemenea, a fost depus şi studiul de fezabilitate pentru modernizarea a peste 13 kilometri de drum forestier.

         În acest moment comuna Ilva Mare are peste 75% din cetăţeni racordaţi la apă şi canalizare, dar se aşteaptă continuarea lucrărilor în cadrul Masterplanului de apă şi canalizare, astfel că întreaga comună va beneficia de condiţii normale de viaţă. De asemenea, se aşteptă ca administratorul judeţean de apă şi canal să preia în administrarea reţeaua locală de utilităţi.

         În ceea ce priveşte rata de colectare a taxelor şi impozitelor locale, Alexandru Anca declară că aceasta este de 90%, dar că face eforturi pentru ca taxele şi impozitele să fie colectate într-o pondere şi mai mare, asta dacă toţi cetăţenii vor fi conştienţi că doar aşa comunitatea se poate dezvolta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5