Primarul Alexandru Anca: Modernizarea infrastructurii rutiere, forestiere şi finalizarea cadastrului, priorităţi ale Primăriei Ilva Mare

         Modernizarea drumurilor forestiere şi a drumurilor comunale reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale din Ilva Mare. Potrivit primarului Alexandru Anca, în această perioadă se obţin ultimele avize pentru cele două proiecte. „Avem 8 km de drumuri forestiere, atât pe teritoriul comunei noastre cât şi al comunei Lunca Ilvei. Este vorba despre drumurile forestiere Ilva Mare – Tâlharu, Cucureasa – Braşovanca, Cucureasa ramificaţie, dar şi cele de pe teritoriul comunei noastre. Vrem să avem toate documentaţiile finalizate atunci când va fi deschisă sesiunea pe Măsura 4.3 din  cadrul PNDR 2014-2020”,  ne-a explicat edilul comunei ilvene.

         Pentru drumurile comunale din Ilva Mare, proiectul a fost înaintat către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în vederea includerii în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, finanţat în paza OG 28/2013. Dacă proiectul nu va fi finanţat din fonduri guvernamentale, atunci alternativa o reprezintă fondurile europene, prin Măsura 7.2.

         „Cadastrul general al localităţii este o altă prioritate a noastră. Ne propunem să depunem anul acesta la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară toate sectoarele. Este un proiect finanţat din bugetul local, cu o valoare substanţială, de 2,4 milioane lei. Normal, şi cetăţenii vor trebui să contribuie, cu suma de 400 lei/hectar, însă aceştia consideră că este o sumă mărişoară. În prezent, pe piaţa liberă suma necesară pentru un hectar este de 8.000 lei. Cred că este o diferenţă de la 8.000 lei la 400”, ne-a explicat primarul Anca.

         Nu în ultimul rând, una din grijile administraţiei locale este şi plata lucrărilor de asfaltare pe drumul comunal de la Ivăneasa. „Ar mai fi de plătit 1,356 milioane lei. Noi am plătit din bugetul local, anul trecut, 950.000 lei. Sperăm să primim nişte bani de la Guvern, în baza Ordonanţei 28. Noi avem şi acum aceşti bani, însă dacă îi direcţionăm spre această investiţie, nu mai putem duce la bun sfârşit alte proiecte”, ne-a declarat edilul comunei Ilva Mare.

         Alexandru Anca este primar al comunei din 2007 şi va candida la alegerile locale din 5 iunie pentru un  nou mandat, practic al patrulea, chiar dacă unul a fost doar parţial.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5