Eugen Benţa, primar comuna Poiana Ilvei: Duminică, vom inaugura biblioteca

În toamna anului trecut, Primăria Poiana Ilvei a demarat un proiect cultural, în parteneriat cu senatorul PNL Dorin Dobra şi organizaţia judeţeană PNL BN. Este vorba despre înfiinţarea unei biblioteci comunale. Proiectul a ajuns la final. Cu sprijinul organizaţiei PNL BN, al unor oameni de bine din mediul universitar, presă, societatea civilă, al Bibliotecii Judeţene, s-a reuşit să se adune 8.000 de volume.

,,Mă bucur să pot să vă anunţ că proiectul a ajuns la ultima fază, ceea ce înseamnă că am reuşit să adunăm cele 8.000 de volume necesare pentru a putea angaja un bibliotecar. Am beneficiat de un sprijin deosebit din partea senatorului Dorin Dobra şi toată echipa PNL Bistriţa-Năsăud. Chiar colegii dvs. din presă ne-au ajutat, domnul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judeţene, un profesor universitar de la Cluj cu origini în Poiana Ilvei a donat 1.200 de volume, dar bineînţeles, cea mai mare pondere o deţin donaţiile făcute prin PNL Bistriţa-Năsăud. Duminică vom face deschiderea oficială a bibliotecii după care vom iniţia procedurile de angajare a unei persoane pe funcţia de bibliotecar”, a declarat primarul Eugen Benţa în cadrul unei conferinţe de presă.

,,Sunt mândru de această acţiune iniţiată împreună cu primarul comunei Poiana Ilvei, Eugen Benţa, pentru că prin înfiinţarea acestei biblioteci reuşim să facem un lucru minunat, adică să le oferim copiilor la începutul anului şcolar accesul la o bibliotecă şi va putea fi angajat şi un bibilotecar”, ne-a declarat senatorul PNL Dorin Dobra.

Nu avem încă un proiect finanţat de UE la Poiana Ilvei

Eugen Benţa, primar comuna Poiana Ilvei:În comuna Poiana Ilvei e o situaţie mai slabă din punctul de vedere al proiectelor CU finanţare europeană. Din diferite motive nu avem încă un proiect finanţat de UE la Poiana Ilvei. În momentul de faţă, tot ce s-a făcut şi e în lucru, e finanţat din bugetul local. Avem studii de fezabilitate pentru extinderea reţelei existente de apă, canalizare, modernizare drumuri rurale. Aşteptăm exerciţiul financiar 2014-2020 pentru a prinde şi noi finanţare pentru respectivele lucrări.

Şcoala gimnazială, în şantier

Eugen Benţa, primar comuna Poiana Ilvei: În momentul de faţă, e în lucru, în şantier, Şcoala Gimnazială Sever Pop din localitate. S-au investit din bugetul local în decursul a 5 ani aproximativ 13 miliarde de lei vechi. Ar mai un proiect în valoare de 250.000 de lei pe care sper să îi putem aloca în cursul anului acesta, în aşa fel încât la toamnă, elevii să intre într-o şcoală dotată din punctul de vedere al desfăşurării activităţii lor. Faptic, mai avem de realizat un teren de sport în curtea şcolii, un teren pe lângă clădire şi împrejmuirea curţii.

300.000 de lei de la Ministerul dezvoltării

Eugen Benţa: Prin OG 577 am făcut un proiect pentru o apărare de mal în zona drenului de unde colectăm apa pentru alimentarea comunei. Am primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale suma de 300 mii lei. Proiectul e finalizat, urmează să iniţiem procedura de licitaţie şi sperăm să îl terminăm până la finele anului.

Maşină de pompieri în Poiana Ilvei

Eugen Benţa: Am obţinut printr-o colaborare cu un ONG din Germania, o maşină de pompieri pe care sperăm să o aducem în perioada imediat următoare şi pentru care trebuie să construim remiza de pompieri, şi asta până la începutul iernii. Avem 19 voluntari - Serviciul Voluntari de Pompieri.

Întâiul cabinet stomatologic din Poiana Ilvei

Eugen Benţa: La începutul anului am reuşit şi am modernizat dispensarul din localitate, am amenajat şi un spaţiu pentru cabinet stomatologic. Stăm mai prost cu dotarea cu aparatură de specialitate, şi în a doua jumătate a anului, sperăm să îi dăm drumul. Până acum nu am avut un cabinet stomatologic la Poiana Ilvei. Toţii locuitorii cu probleme erau nevoiţi să meargă în comunele vecine sau în Năsăud, Sângeorz-Băi.

Căminul Cultural, dotat cu instalaţii de sunet şi lumini

Eugen Benţa, primar comuna Poiana Ilvei: Prin GAL Lider BN, care cuprinde cele nouă comune de pe Ilve şi Someşul Superior şi localitatea Sîngeorz-Băi, am făcut un proiect de 30.000 de euro pentru dotarea Căminului Cultural cu instalaţii de sunet, lumini şi toate instalaţiile necesare, proiect aprobat, urmează să facem achiziţiile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5