Vânare de vânt: Primarul din Chiuza, Grigore Bradea, căutat de procurori pentru o faptă care nu e penală.

Bradea nu este singurul primar din Bistrița-Năsăud care are probleme cu poliția și procuratura. Nici Petru Șerban nu este mai ”fericit”, deoarece scandalul de la Uriu a ajuns la capitolul AUDIERI. Poliția a demarat o anchetă penală în cazul barului demolat, fiind deschis un dosar penal: 618/P/2017. Până la această oră, primarul Șerban nu a fost chemat la audieri în timp ce Grigore Bradea consideră că este hărțuit fără a fi acuzat de vreo faptă de natură penală.

Mai multe informații venite în aceste zile din comuna Chiuza susțineau faptul că la primăria acestei comune dar și la casa primarului Grigore Bradea ar fi avut loc percheziții.
Bradea confirmă perchezițiile

GRIGORE BRADEA: ”Primele au fost pe 9 ianuarie 2017, iar, pe 20 noiembrie, au venit din nou. Au fost niște polițiști și un domn procuror care a vrut să caute lucruri și la mine acasă. NU a găsit”, spune Grigore Bradea.

Cum s-a ajuns aici?

Primarul Bradea povestește că nu e niciun secret și că nu are nimic de ascuns: ” În 2015, fiica lui Grigore Bradea care este avocat în Beclean, lucra alături de avocații Toma. Este important de știut faptul că primăria Chiuza a încheiat un contract de asistență juridică cu această casă de avocatură. Sigur că mai țineți minte că familia asta de trabă a avut probleme, copilul fiindu-le foarte bolnav, ei fiind nevoiți să plece în Germania, acolo unde existau șanse de vindecare penru copilașul lor. Cumva, oamenii ăștia au fost nevoiți să plece din România într-un timp foarte scurt, era nevoie să fie prezenți acolo, tratamentul costa peste 170 de mii de euro, așa că 80 de dosare pe care le aveau în lucru la casa lor de avocatură le-au lăsat în custodia fiicei mele”, explică Bradea.

Potrivit edilului comunei Chiuza, așa-zisele probleme penale au apărut după ce consilierii locali din Chiuza au votat un proiect de hotărâre care îi permitea fiicei lui Grigore Bradea să continue să reprezinte primăria în procesele ce i-au fost intentate, nici unul de natură penală: ” Am explicat consilierilor locali că acele procese trebuie duse la capăt, niciunul dintre ele neavând caracter penal, așa că domniile lor au hotărât să continuăm cu fiica mea. Așa cum se întâmplă în România, un prieten bun, a făcut o plângere penală și, de atunci, domnii ăștia mă hărțuiesc”, mai povestește primarul Chiuzei.
Întrebat de ce anume este acuzat, Grigore Bradea susține că este vorba de ”conflict de interese”. Precizăm faptul că aplicabilitatea conflictului de interese a fost limitată semnificativ, această faptă fiind reformulată, potrivit unui act normativ care se aplică începând de astăzi. Pedeapsa nu se mai aplică deloc în anumite situații, iar limitarea dreptului de a ocupa o funcție publică, în cazul condamnaților, este doar temporară.

Bradea a mai precizat că un procuror ar fi avut suspiciuni că fiica sa continuă să reprezinte Chiuza în instanțe, așa că ar fi decis aceste percheziții: ” Au venit la 6 dimineața, au fost la primărie, au venit și la mine acasă și au căutat dosare doar în baza unor suspiciuni. Am dat declarații complete încă din ianuarie, am recunoscut tot ce era de recunoscut, nu există faptă de natură penală, dar, văd că au nevoie de spectacol. Nu sunt nici primul, dar nici ultimul”, a mai adăugat Grigore Bradea.

Primul epilog?
Grigore Bradea a mai spus că a angajat un avocat pentru a ”desluși” toată această poveste neplăcută, mai ales că așa-zisul conflict de interese nu mai este o faptă penală.

Comentarii

04/12/17 11:55
Vizitator

Titlul articolului duce cu gandul la versurile melodiei lui Bob Dylan "Blowing in the wind", versuri dupa care Florian Pittis a compus varianta romaneasca a cantecului "Vânare de vânt":

Cate drumuri un om ar avea de facut,
Pana sa se considere OM?
Cate mari pescarusii mai au de vazut, .
Pan-ajung la nisip pentru somn?
Cate bombe vor mai sfarteca mii de vieti,
Pana sa le interzicem pe veci?
RASPUNSUL PRIETENI E VANARE DE VANT,
RASPUNSU-I VANARE DE VANT.

Cati ani poate un munte in lume trai,
Pana marea sa-l spele-ntr-o zi?
Si cati ani oamenii pot vietui,
http://Versuri.ro/w/yf82
Pana liberi permis le va fi?
RASPUNSUL PRIETENI E VANARE DE VANT,
RASPUNSU-I VANARE DE VANT.

De cate ori omu-n sus va privi,
Pana cerul sa-l vada-ndeajuns?
Si cate urechi necesare-i vor fi,
Ca s-auda al lumilor plans?
Cati mai au de murit ca s-aflam in sfarsit,
Ca oameni prea multi au murit?
RASPUNSUL PRIETENI E VANARE DE VANT,
RASPUNSU-I VANARE DE VANT.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5