Vasile Silaşi îşi doreşte un PNL întors cu faţa spre Biserica Ortodoxă şi transformat în Partid Popular Creştin

Alin Cordoş

Fost vicepreşedinte al PDL şi susţinător al cauzei primarilor în noul Partid Naţional Liberal, primarul Vasile Silaşi ne-a vorbit astăzi despre cum îşi vede viitorul politic în Partidul Naţional Liberal.
Potrivit lui Silaşi, PNL trebuie să iasă din paradigma social-liberală, deloc benefică din punct de vedere politic şi al relaţiei cu electoratul: „ Parcă suntem la concurs de pomene electorale cu PSD, de parcă PNL e partid de stânga. Nu, nu ma avem nevoie de-o astfel de politică care s-a dovedit falimentară şi deloc aducătoare de voturi. Social-liberalismul a fost un fiască, este un cadavru îngropat, hai să îl lăsăm acolo, în groapă”, spune Silaşi.

Prioritatea 0 în PNL: Relaţia cu BOR

În opinia fostului vicepreşedinte al PDL, PNL trebuie să recucerească electoratul de dreapta, să îşi reafirme toate vechile cutume liberale, cele sănătoase, chiar plecând de la mottoul „Prin noi înşine”, pentru că altfel marile principii politice ale liberalismului, dar şi relaţia specială pe care PNL a avut-o cu Biserica Ortodoxă trebuiesc reafirmate, altfel există riscul ca toate acestea să fie revendicate de un alt partid politic de pe partea dreaptă, atât de dezbinată în aceste zile: „ Susţin o relansare a relaţiei cu Biserica Ortodoxă Română dar şi o transformare a partidului într-unul Popular Creştin”, a mai precizat primarul din Chiochiş.
„ Noul preşedinte al PNL va trebui să se bazeze pe BOR, să apere BOR ori de câte ori este atacată, dar să fie un creştin, unul adevărat, unul care să vină şi să schimbe mesajul pe care PNL îl dă românilor, indiferent de confesiunea acestora, un ecumenism de care avem toţi nevoie”, explică Silaşi.
Întrebat unde se vede în viitoarea construcţie liberală de după alegerile din această vară, Silaşi îşi doreşte, mai degrabă un partid nou, unul cu principii clare de dreapta şi o conducere formată din lideri adevăraţi, decât să mai fie membrul unui partid fără principii doctrinare şi fără credinţă în Dumnezeu.

Comentarii

02/03/17 09:14
Cititor 222

In acest caz, "automat" ... o sa-i "pierdeti" pe toti " protestantii " din familia Sigartau, care aveau de gand ca toate partidele de dreapta sa fie " conduse " de ei ( PNTCD,PNL... etc. ) Daca ziceati ca-si intoarce fata spre Biserica Crestina, atunci era altceva, ptr ca-i includea si pe ei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5