Vasile Silaşi, în cursa pentru şefia PNL B-N: Pot să adun în jurul meu o echipă!

Primarul comunei Chiochiş, Vasile Silaşi, şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte a Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal, anunţul fiind făcut în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat primarul Ioan Mureşan (Nuşeni), consilierul judeţean Eugen Curteanu, Gheorghe Tuţă.

         „În urma discuţiilor din interiorul partidului împreună cu colegii primari, pentru binele partidului şi pentru unitatea de care Partidul Naţional Liberal are nevoie în aceste momente, astăzi am hotărât să-mi depun candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, la Conferinţa din 22 aprilie.

         Consider că acest partid poate aduna în jurul preşedintelui o echipă. În momentul de faţă, în PNL consider că trebuie să existe o echipă care să conducă acest partid, să unească toate orgoliile din partid şi să ne prezentăm în faţa electoratului cu un mesaj exclusiv de dreapta, să ducem ideea de liberalism conservator, să  o expunem în faţa electoratului, în special a micilor întreprinzători, la profesiile liberale, la acel electorat care în luna decembrie a rămas acasă”, şi-a argumentat demersul Vasile Silaşi.

         În opinia sa, PNL are o masă de votanţi destul de importantă, dar acei alegători nu pot fi motivaţi să vină la vot decât dacă liberalii prezintă „un mesaj clar”, „unitatea partidului care în momentul de faţă este imperios necesară”.

         „Consider că în acest moment, în calitate şi de primar, pot să adun în jurul meu o echipă. Consider că PNL trebuie să se bazeze exclusiv, în momentul de faţă, pe primari. Ei pot să reconstruiască şi să reconsidere partidul, să-l pună şi să devină acest partid cel mai important partid de pe eşichierul politic. Asta-mi doresc, cel puţin la nivel judeţean. Cred şi susţin cu tărie PNL, la nivel de judeţul Bistriţa-Năsăud, poate doar împreună cu primarii să reconstruiască acest partid şi să reuşim să ne impunem ideile, programele, proiectele, în funcţie de opţiunile pe care le au colegii primari”, a adăugat Vasile Silaşi.

         Primarul comunei Chiochiş a menţionat că va merge cu o echipă care să ajungă la toate nivelurile, la Conferinţa de alegeri a PNL, menţionând că a avut discuţii cu foarte mulţi dintre membrii PNL, inclusiv cu preşedintele interimar Robert Sighiartău. Acesta a menţionat că i-ar vrea în echipa sa şi pe Ioan Turc, Florin Urâte, Stelian Dolha, pentru că nu există un lider providenţial care să "tragă" PNL.

         În context, Gheorghe Tuţă a spus că Vasile Silaşi şi-a asumat prin această candidatură o responsabilitate deosebită, arătându-se convins că acesta „poate să aducă acest spirit de echipă şi coeziune”.

         „Eu cred că în jurul lui Vasile Silaşi se vor coagula toţi oamenii din partid, că provin din fostul PNL sau fostul PDL, pentru a da şansa unui primar de a conduce acest partid într-o perioadă de opoziţie nu uşoară şi cu perspectiva aceasta de a reechilibra balanţa politică”, a menţionat fostul lider PNL Bistriţa, Gheorghe Tuţă.

         Consilierul judeţean Eugen Curteanu a punctat faptul că PNL se situează pe palierul de centru dreapta a eşichierului politic, pentru că plaja electorală pe care îşi propune s-o atingă PNL e mai largă. „Candidatura colegului nostru Vasile Silaşi e onorantă pentru partid, pentru că se implică un primar al PNL în cursa electorală şi ieşim din logica doar a funcţiilor la vârf a celor care deţin funcţii administrativ-politice la Bucureşti”, a motivat Eugen Curteanu.

Primarul comunei Nuşeni, Iona Mureşan, a precizat că nu va candida penztru nicio funcţie în Biroul Politic Juddeţean, pentru că va fi membru de drept, cpnsecinţă a faptului că este preşedinte PNL Nuşeni. „Eu cred că primarul Vasile Silaşi, cu echipa care va fi aleasă la Conferinţa judeţeană, va fi în stare să-i pună la aceeaşi căruţă care să tragă partidul în aceeaşi direcţie. Îl susţin, şi organizaţia de la Nuşeni îl susţine, fiindcă, trebuie să o spunem, a avut curajul dintre primari să spună: da, domnule, eu vreau să candidez chiar la cea mai înaltă funcţie la nivel de judeţ şi bineînţeles timpul va arăta şi sper să aibă rezultate bune ca să arătăm că şi din rândul primarilor pot să conducă un oparid la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud”, a declarat Ioan Mureşan. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5