Veseli şi puşi pe şotii... Elevii CNPR au programat robotul să ofere flori

director Cristi Nicula

Echipa Esentza Robotics a pregătit o surpiză doamnelor profesoare, doamnelor din admnistraţia locală şi chiar angajatelor MAI, programând robotul creat de ei să ofere flori. Într-un mod cu totul inedit, braţul robotului a înmânat doamnelor buchete de flori cu ocazia zilei de 8 Martie.

Doamnele profesoare au fost vizibil încântate de isprava elevilor care au ales acest mod inedit de a le felicita cu ocazia zilei de 8 Martie.

La primărie, elevii şi-au găsit repede un aliat în persoana primarului Nicolae Moldovan care, fiind absolvent al Universităţii Tehnice, a ajutat în ghidarea robotului pentru a oferi flori angajatelor din Primăria Beclean.

Sediul Poliţiei a fost luat cu asalt de echipa de robotică demonstrând şi aici capabilităţile robotului de a împărţi flori. Comandantul Poliţiei Beclean, Rișco Valeriu, a felicitat echipa de robotică.

Nu în ultimul rând, elevii au vizitat şi Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice unde au fost îndrumați de către domna director, dr. Cândea Ana Maria, și de către doamna Munteanu Maria, șef serviciu în cadrul acestei instituții.Robotul a reușit să aducă un zâmbet pe buzele celor care locuiesc în acest centru. Elevii au fost felicitați și îndrumați să continuie studiile cu aceeași pasiune.

“Spune-mi şi voi uita, arată-mi şi poate îmi voi aduce aminte, implică-mă şi voi înţelege!”.  Cuvintele marelui filozof chinez, Confucius, trebuie să constituie o sursă de inspiraţie pentru dascălii de astăzi. Fiecare ţară caută să-şi îmbunătăţească sistemul de învăţământ iar sistemul de învăţământ românesc are marea şansă de a face trecerea de la teorie la practică prin educaţia STEM.

Ceea ce se întâmplă în cluburile de robotică din şcoli se numeşte EDUCAŢIE STEM.

STEM este un acronim care vine de la cuvintele englezeşti Science, Technology, Engineering şi Mathematics, care se traduc prin Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică. Vorbim despre o schimbare de paradigmă prin punerea în practică a ceea ce a învăţat elevul în domeniile enumarate mai sus. Elevii noştri merită o educaţie în pas cu vremurile!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5