Vezi când se face testarea pentru verificarea conducătorilor care au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice

Serviciul Rutier vă informează că testarea pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație de către conducătorii de autovehicule care au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice se efectuează în fiecare zi de miercuri, orele 14:00, la sediul Colegiului Tehnic Infoel Bistrița, str. Calea Moldovei, nr. 20 (Liceul Electrotehnic).

Condițiile de reducere a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, la 30 de zile, conform art. 221, alin. 1, din Hotărârea nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice:

Art. 221
(1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară, nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

ATENȚIE! Testarea se efectuează doar pentru conducătorii auto care dețin permis de conducere emis de S.P.R.P.C.Î.V. Bistrița-Năsăud, indiferent de județul în care domiciliază.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5