Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, la Bistriţa: Este primul contract pe drumuri judeţene finanţat prin POR 2014-2020

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a anunţat, la semnarea contractului de finanţare pentru DJ 172 D, că este primul contract pentru drumuri judeţene finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

         „Este primul contract pe drumurile judeţene finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Este un drum judeţean care deserveşte peste 23.000 de cetăţeni, cu 49,9 kilometri lungime, cu 12 kilometri de piste de biciclete, cu 42 de staţii de autobuz. Toţi primarii pe teriotoriul cărora trece acest drum cred că sunt foarte mulţumiţi de această realizare şi din aceste considerente am ţinut să fiu astăzi alături de dumneavoastră pentru a marca primul contract pe drumurile judeţene din POR”, a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh.

         Oficialul guvernamental a precizat că după un an de zile în care nu s-a întâmplat nimic în zona fondurilor europene, i-a fost „dor” să reia această activitate de a semna contractele de finanţare.

         „Poate nu mulţi dintre dumneavoastră ştiu, dar mie îmi face o plăcere să vă spun că astăzi este şi Ziua Internaţională a dorului. Pot să vă spun că mi-a fost dor să reiau această etapă extraordinară de semnare a contractelor de finanţare pe Programul Operaţional Regional. După un an de zile în care nu s-a întâmplat absolut nimic, de trei luni, cu eforturi cu toate autorităţile de management, se vede că fondurile europene în România au într-adevăr şansă să vină şi aşa cum ne-am asumat, la 31 decembrie 2017, 5,2 miliarde de euro să intre în România”, a declarat Sevul Shhaideh.

         Ministrul Dezvoltării Regionale a menţionat că "la 30 aprilie au fost transmise toate pachetele de desemnare pentru toate autoritpţile de management la Autoritatea de Audit" şi sunt semnale pozitive că de la 1 iulie se vor trimite primele facturi către Bruxelles. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]