Viceprimarul Călin Stan: Viitorul este energia verde. Primăria Bistriţa îşi propune să amplaseze 15 staţii de reîncărcare cu fonduri de la Ministerul Mediului

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Călin Stan, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea îşi propune să participe la „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de încărcare pentru vehicule electrice în localităţi”. Un astfel de proiect va fi dezbătut de Consiliul Local Bistriţa în şedinţa ordinară de miercurea viitoare.

         „Mă bucur că inclusiv Primăria municipiului Bistriţa, în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut săptămâna viitoare, îşi propune să amplaseze 15 staţii de reîncărcare a acumulatorilor pentru autovehicule electrice şi electrice hibrid plug-in. Investiţia este destul de mare, de peste 600.000 euro, tariful pe staţie este de aproximativ 190.000 lei, iar  cea mai mare parte a banilor provine de la Fondul de mediu de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor”, a precizat viceprimarul Stan.

         În context, acesta s-a referit şi la alte investiţii în energia verde, mai ales că facturile pentru încălzire şi nu numai au crescut exponenţial. „Mă uitam la cheltuieli în municipiul Bistriţa, una dintre cele mai mari facturi emise în luna ianuarie, la gaze naturale a fost de 70.000 lei, cu tot cu plafonare, pentru Liceul Agricol. Şi anii trecuţi avea facturi mari de 30-40.000 lei, dar în ianuarie avem 70.000 lei, unde într-adevăr avem o clădire veche care urmează să fie reabilitată. Acesta este îndemnul meu pentru toate unităţile administrativ-teritoriale - comune, oraşe, municipii reşedinţă de judeţ – să implementeze proiecte prin fonduri europene pe energie. Viitorul este energia verde, vedem că Uniunea Europeană ne ajută cu fonduri, este important ca noi, ca instituţii, să ne dorim să implementăm astfel de programe”, a spus viceprimarul Bistriţei, Călin Stan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5