Viceprimarul Călin Stan: Salutăm decizia preşedintelui Ioan Turc de a vota alianţa PNL-USR-UDMR!

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Călin Stan, a salutat decizia liderului PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, de a susţine, la Bucureşti, o coaliţie de guvernare între PNL - USR, UDMR.

          „Nu putem vorbi de stânga sau de dreapta, atâta timp cât nu se doreşte o reformă a sistemului politic, dar şi administrativ. Salutăm decizia domnului preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, pentru că a votat la nivel naţional alianţa PNL, USR, UDMR. Noi ne-am dat seama la nivel de municipiu, încă de anul trecut, când am hotărât să facem o alianţă electorală. Cred că bistriţenii au fost sătui de o perioadă creţiliană de 12 ani, şi au dorit schimbarea. Consider că am fost suficient de maturi să facem această alianţă anul trecut, mă bucur că încă există şi sperăm să nu dezamăgim cetăţenii municipului Bistriţa. Îi încurajez pe colegii din USR şi pe cei din PNL să colaboreze, dar şi pe cei din PSD, există proiecte comune unde pot să îmbunătăţească activitatea UAT-ului prin proiectele de hotărâre pe care le propun”, a declarat Călin Stan.

          În ceea ce priveşte posibilitatea unei alianţe PNL – PSD la nivel municipal, Călin Stan a precizat că în politică e posibil orice. „Noi am avut maturitate anul trecut să facem această alianţă, sper să avem maturitatea să o continuăm. Nu este cea mai bună colaborare, dar nici între un soţ şi o soţie nu e cea mai bună colaborare, divergenţe sunt şi e normal să fie, dar important e să discutăm şi să luăm cele mai bune decizii”, a mai spus Călin Stan.

          În context, liderul USR B-N, Lorand Toth, a menţionat că nu au mai existat discuţii între preşedinţii judeţeni de la PNL şi USR de la sfârşitul lunii iulie, mai ales că ambele partide erau în febra alegerilor interne, iar apoi s-a instalat criza politică şi guvernamentală. „Cu siguranţă vom avea o discuţie la nivel local şi judeţean, având în vedere că la alegerile locale, la Bistriţa, am mers în alianţă şi sunt şi alte unităţi administrativ-teritoriale unde am mers împreună împotriva PSD”, a precizat Toth.  

Comentarii

14/11/21 14:50
Radu

Preşedintele Klaus Iohannis este principalul vinovat pentru actuala criză politică si guvernamentală de care România nu avea nevoie. După alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 s-a conturat o coalitie de guvernare PNL-USR-UDMR+ Minorităti. La mai putin de un an acest guvern a căzut printr-o motiune de cenzură, iar scena politică a s-a modificat radical. Totul a pornit de la implicarea Preşedintelui Klaus Iohannis prin impunerea lui Florin Citu la congresul PNL din 25 septembrie. Şeful de stat şi-a asumat,de fapt prin intermediul echipei câştigătoare, postura de şef de partid, la limita Constitutiei. Aceste manevre neconstitutionale au dus la criza politică pe fondul valului 4 al pandemiei de COVID-19 si a crizei economice. Rezultatul: instabilitate politica si guvernamentală soldată cu refacerea USL (PNL+PSD)
Vezi: https://www.g4media.ro/video-tudor-chirila-ii-transmite-lui-iohannis-ca-...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5