Călin Stan: USR își dorește candidat propriu la Primăria Bistrița, dar este dispus la negocieri cu partidele de dreapta

Călin Stan, preşedintele USR Bistriţa, susţine că formaţiunea îşi doreşte un candidat propriu la alegerile locale pentru Primăria Bistriţa dar este dispus şi la orice fel de negocieri pe partea dreaptă a eşichierului politic.

          „Suntem dispuşi la orice fel de discuţie. USR nu va accepta un candidat din afară, trebuie să fie membru. USR îşi doreşte candidat la municipiul Bistriţa, dar în acelaşi timp suntem dispuşi la orice negociere pe partea dreptei. În interiorul USR am încheiat procedura. Luna februarie va fi decisivă”, a declarat Călin Stan, nominalizarea formațiunii pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Bistrița.          

Preşedintele USR Bistriţa a menţionat că în această lună vor fi negocieri cu partenerii din alianţa PLUS, pentru a stabili atrategia politică pe care o vom aborda atât la municipiului Bistriţa, cât şi la nivel judeţean. „Singura filială USR care a ajuns la un acord este cea din Bihor. Ştiu că există trei nume vehiculate în plus, printre care Lorand Sas şi doamna Rodica Dobranis. Să sperăm că-şi vor desemna un candidat. USR are un sondaj la nivel de judeţ, dar pe brand, este comandat de la centru şi urmează să primim rezultatele. Se face pe brand, pentru a şti cum să negociem cu cei de la PLUS”, a precizat Călin Stan.

Liderul USR Bistrița a precizat că în acest an electoral, toate partidele se confruntă cu febra nominalizării candidaților. Potrivit acestuia, cetăţenii ar fi vrut nu doar alegeri în două tururi pentru primari, dar şi limitarea candidaturilor la două mandate. „Nu ştim exact când sunt alegerile, dacă vor în două tururi sau într-un tur, dacă ar fi într-un singur tur este vehiculat data de 7 iunie, în două tururi 24 mai/7 iunie. Eu cred că parlamentarii, indiferent de culoarea politică, ar fi trebuit să schimbe legile electorale cu mai bine de şase luni, să fie clar, când, cum se votează, cu viză de flotant sau nu, vot prin corespondenţă sau orice altă modificare. La Consiliul Judeţean este, la fel, o problemă. Aceste negocieri între parlamentari sunt tardive, trebuiau făcute deja, pentru că există riscul ca ele să fie atacate şi să rămânem la primari într-un singur tur de scrutin. În România, din păcate, fiecare lege are şi o chichiţă cu care să fie combătută o altă propunere”, a remarcat Călin Stan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5