Viceprimarul Gelu Muthi: Peste un sfert din locuinţele ANL, cumpărate de chiriaşi! Lista de prioritate, blocată până la soluţionare

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Adrian Gelu Muthi, a precizat,în cadrul unei conferinţe de presă, că din cele 316 nominalizări de pe lista de prioritate cu persoanele îndreptăţite să beneficieze de o locuinţă ANL, au fost soluţionate 163. Numai în ultima lună, au fost repartizate 25 de locuinţe ANL destinate închirierii.

„Deocamdată, acea listă este blocată, în sensul că până la epuizare nu mai primim dosare. Cei care îşi doresc locuinţă ANL  sunt invitaţi să-şi depună o cerere simplă, în care să-şi manifeste intenţia de a intra într-un concurs de evaluare a crerilor pentru ANL, pentru că unul dintre criteriile de care se ţine cont în momentul evaluării este şi vechimea cererii”, a explicat viceprimarul Muthi.

Potrivit acestuia, din cele 773 de locuinţe ANL de la nivelul municipiului Bistriţa, 159 au fost vândute, iar 41 de cereri de vânzare sut acum în procesare. „În condiţiile acestea, ajungem la 200 spaţii locative din 773, se califică clar creditul prin ANL, pentru că este un credit avantajos, fără dobândă, pe un termen rezonabil, suportabil de o mare parte din cei care au locuinţă ANL”, a menţionat Gelu Muthi.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5