Lucrările la blocul de pe Arţarilor, în proiectare. Constructorul, selectat de proprietari, dar verificat de Primăria Bistriţa

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Gelu Mithi, a anunţat că în această săptămână a fost semnat contractul cu firma care va face proiectul tehnic pentru lucrările de reparaţii la blocul afectat de pe str. Arţarilor.

         „Au fost discuţii nenumărate cu celălalt proiectant, încât am, crezut la un moment dat că lucrurilr o iau razna rău de tot. În sfârşit, am găsit un alt proiectabt. M-am implicat direct, pentru că până acum erau discuţii că ei trebuie sî aleagă. Ei (n.n.-proprietarii afectaţi) şi-au ales, dar cu ajutorul meu şi al celor din Primărie.  Sper, adică am tras, ca acel contract să aibă o durată sau să fie executată lucrarea în mai puţin de o lună, nu am reuşit asta, o lună şi jumătate, în urma negocierilor. Sper ca până atunci să găsim împreună cu locatarii un consreuctor care să pună în practică acel proiect. Vreau foarte repede să terminăm povestea de acolo, pentru că deja s-a cam scurs ceva timp”, a declarat viceprimarul Muthi, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Acesta a precizat că proprietarii afectaţi nu au probleme locative, fie au solicitat şi au primit o locuinţă ANL, fie au avut alte variante. Proiectarea va fi plătită de Primăria Bistriţa, la fel şi lucrările de reparaţii, banii fiind prinşi în bugetul pentru anul 2017.

         „Deocamdată, nimeni nu ştie care e valoarea lucrărilor. Nu vorbim de 7 miliarde (n.n. – lei vechi). Acum proiectantul lucrează, va fi o lucrare de devize şi se va spune exact cât este. Suma alocată din buget putea să fie 7-8-9 -10 miliarde. Arâta timp cât nu lucrează Primăria, nu face licitaţie. Cetăţenii trebuie să facă treaba asta. Noi, practic, dăm ajutor pentru fiecare persoană individual.   Există un reprezentant al lor, suma va ajunge în contul lui, el are nu ştiu câte subconturi acolo, trec la ei şi apoi direct la proiectant, respectiv la constructor. Nu văd banii în mână”, a menţionat viceprimarul Muthi.    

Potrivit acestuia, Primăria Bistriţa va verifica atât documentaţia tehnică, dar şi lucrările de construcţii, astfel încât sumele să fie conforme.

 

Comentarii

26/03/17 09:57
Cititor

Nu mai bine s-ar da o lege in Romania, astfel incat sa fie inventariate absolut toate persoanele cu probleme de sanatate psihica ( drogati, debili mintal,batrani cu boli si afectiuni care le diminueaza capacitatea si constientza... etc. etc. care sunt lasati singuri si nesupravegheati de nimeni ), sa fie internati in niste centre pentru persoane cu dizabilitati si supravegheati pe cheltuiala statului ? Cred ca mult mai putin ar cheltui statul cu aceste persoane, decat de fiecare data sa tot "repare" dupa ei... ceea ce se mai poate repara, pentru ca vietile pierdute in astfel de cazuri ( daca sunt ), nu mai pot fi readuse inapoi niciodata ... si "prinde orbul si scoate-i ochii" daca poti , sau chiar daca l-ai "prinde" ... nu-i poti face nimic !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5