Victor Ponta, despre rectificarea bugetară: Nu există un rezervor secret al Guvernului, luăm de la unii şi dăm la alţii

Premierul Victor Ponta a anunţat, în cadrul conferinţei de presă de la Bistriţa, că în luna octombrie va fi o rectificare bugetară, dar asta înseamnă că sumele vor fi transferate de la un minister la altul, pentru că „nu există un rezervor secret al Guvernului”.

         „Vom avea rectificare bugetară în octombrie, dar rectificare înseamnă aşa: luăm bani de la unii şi dăm la alţii. Nu înseamnă că avem nişte bani cu care nu avem ce face, ci înseaamnă că luăm de unde nu sunt absolut necesari şi îi ducem unde arde. (...) Categoric, toate salariile, toate pensiile, lucrurile esenţiale le avem şi le plătim fără niciun fel de problemă. Însă la rectificare mai luăm dintr-o parte şi punem în alta. Cineva pierde ca să câştige altcineva”, a precizat primul-ministru.

         În ceea ce priveşte suplimentarea fondurilor pentru primării, acestea trebuie să se bazeze pe finanţările europene.

         „Eu explic în fiecare zi şi profesorilor care au dreptate, şi medicilor care au dreptate, şi primarilor care au dreptate, că nu a existat nici înainte şi nu există nici astăzi un rezervor secret de bani al Guvernului. Banii sunt cei care sunt colectaţi prin taxele şi impozitele pe care nu le-am mărit, am rămas cu cota unică la 16%, am redus chiar, fie că e vorba de TVA la pâine, fie că e vorba de proiectul principal pentru anul viitor, reducerea impozitării muncii. De unde reducem, e foarte greu să spunem că sunt mai mulţi bani. Important e cum să folosesc.

         Cea mai importantă realizare din punct de vedere al resurselor suplimentare din acest an, a fost faptul că am triplat, 300%, banii atraşi din fonduri structurale, că avem deblocate toate programele operaţionale, ceea ce înseamnă că se depun în continuare proiecte, se finanţează. Plăţile în agricultură le-am făcut şi le facem şi anul acesta în avans. Acolo e resursa suplimentară. În rest, din creşterea economică se simte mai mult sau mai puţin un supliment de resurse.

         Am redus foarte mult din cheltuielile publice, mai departe, în special pentru autorităţile locale, în cazuri speciale, intervenim, în rest tot sprijinul pentru accesarea fondurilor euroepene. Mai puţini bani de la buget, că aveţi aici un cetăţean, domnul Oltean, care era campion cu bani de la buget, aţi văzut că o parte ajungeau la oamnei, o parte pe la alţii, de aceea fondurile europene sunt cele mai bune, că de principiu sunt mult mai greu de folosit în scopuri personale şi, dacă există anumite situaţii, avem DLAF, OLAF, avem structuri specializate”, a motivat Victor Ponta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5