Ponta vrea să impună bugetarilor cu salarii de peste 1.000 de euro o “taxă de solidaritate” de 10%

Premierul Victor Ponta şi-a reiterat intenţia de a percepe o taxă de solidaritate de la bugetarii cu un salariu mai mare de o mie de euro, avansând un procent de 10%.
“În continuare cred – şi am avut o discuţie în acest sens şi un acord – pentru cei din zona bugetară, care câştigă peste 1.000 euro pe lună, pe o perioadă de timp limitată – un an, un an şi jumătate – ţin foarte mult să avem acea taxă de solidaritate de 10%, pentru că sunt în continuare în zona bugetară oameni care câştigă foarte mulţi bani şi care pot să mai dea încă 10% pe care să-i folosim de exemplu pentru tariful social sau pentru ce avem de dat pentru militari”, a detaliat Victor Ponta, la România TV.
Premierul a relatat săptămâna trecută, într-un interviu acordat Agerpres, că îşi propune să materializeze această iniţiativă mai veche.
“Am discutat cu Ministerul Finanţelor şi, în măsura în care se închide trimestrul întâi aşa cum avem în acest moment primele date, adică cu respectarea integrală a ţintelor de deficit şi a ţintelor de încasări la buget, vom încerca, pe de o parte, o schemă de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii care creează locuri de muncă, iar pe de altă parte s-ar putea să căutăm din nou acea veche iniţiativă a mea, şi să o materializăm de data aceasta, privind o taxă suplimentară pentru cei care au venituri salariale peste 1.000 de euro pe lună, vorbesc din zona bugetară”, a afirmat Ponta.

Comentarii

09/04/13 12:31
Un cititor ...

Foarte bine!
Salariile "lor"... sunt tot de pe spatele "prapaditilor" cu 5-10 mil de lei vechi salariu sau pensie lunara ... ca nu-s pe "munca lor cinstita"... in nici un caz... ! Absolut toti "bogotanii"... nu si-au putut face averi si venituri foarte mari, decat ori eludand fiscul, ori facand smecherii si "inginerii financiare si fiscale"... ori exploatandu-i pe cei pe baza caruia-si face ori constuieste absolut totul si pe care-i plateste cu niste salarii de mizerie .
Asa ca... foarte bine face !
Eu, daca ar fi dupa mine, in tara asta indiferent ca este sector privat sau de stat, n-as da la absolut nimeni salarii peste 100 de milioane si pensii de peste 50 de milioane de lei vechi si atunci, ar ajunge banii la absolut toata "lumea"... Pe vremea lui "Ceau"... raportul dintre salarii era de 1:6-7... si era excelent. Nimeni deosebit de bogat si nimeni foarte sarac... si asa... sa poata trai cat de cat... "toata lumea", ca Dumnezeu nu i-a facut pe unii mai cu "mot" sau ... mai "cu coarne"... decat altii !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5