Monica Săsărman, consilier judeţean PDL: Soluţia nu este un Guvern pe post de "taxator"

Un post naţional TV care se bucură de prezenţa premierului titra “Taxă de 10% pentru salariile mai mari de 1000 euro”.
Care sunt categoriile afectate şi motivele “taxării” este lesne de înţeles:

- judecătorii, cărora trebuie să li se amintească în acest mod că depind de clasa politică atunci când vine vorba despre salarii, iar faptul că după intrarea în vigoare a noului cod de procedură, volumul de muncă a crescut substanţial ca urmare a lipsei acute de personal în justiţie, nu mai contează pentru guvernanţi.

- procurorii, al căror program de munca nu se mai reduce doar la 8 ore şi premierul trebuie să cunoască cel mai bine ce presupune instrumentarea unui dosar penal de corupţie, destructurarea grupurilor mafiote, asta în situaţia în care domnia sa a instrumentat vreodata vreun dosar de acest fel.

- militarii, de la care aşteptăm performanţa în teatrele de operaţiuni şi să-i aducă pe cei apropiaţi familiilor acasă teferi.

- profesorii universitari, de la care pretindem performanţă în actul didactic şi tinerii capabili să facă faţă provocărilor vieţii şi societăţii în care trăiesc.

- medicii, care sunt nevoiţi să lupte zi de zi cu sărăcia din spitale şi boala.

- salariaţii, care muncesc în zona privată într-un ritm infernal şi care asigură PIB-ul României sau care au mai multe locuri de muncă.

Veţi spune că şi PDL a tăiat salariile. Da, recunoaştem, însă a fost o măsură justificată de criză prin care România a trecut şi poate nu a fost o soluţie tocmai potrivită, însă care nu a afectat mediul privat. Mai mult decat atât, a fost o măsură temporară, comparativ cu “taxarea” impusă de Guvern care va fi de cel puţin 4 ani.

Se justifică aceasta taxare? Nu, pentru că premierul spunea de o creştere economică mare, de o economie care începe să duduie; nu, pentru că de aceasta dată sunt loviţi cei care lucrează şi în mediul privat; nu, pentru că acelaşi premier spunea că Guvernul are banii necesari pentru plata pensiilor şi salariilor; nu, pentru că nu se spune unde vor fi dirijaţi aceşti bani, atâta timp cât nu există niciun proiect de dezvoltare a infrastructurii din România.

Soluţia nu este un Guvern pe post de “taxator”, ci un guvern preocupat de atragerea investitorilor, demarararea lucrărilor de investiţii în vederea creării locurilor de muncă atât de promise în campania electorală.

În concluzie, cred că a fost modul prin care acestor categorii, guvernanţii le urează “Paşte fericit!”.

Sursa: comunicat de presă

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5