Proiectul de buget discutat azi în Guvern

Premierul Emil Boc a anunţat, ieri, că proiectul de buget pe 2009 va fi discutat în şedinţa de azi a Guvernului, după ce liderul Federaţiei Sanitas, Marius Petcu a declarat că aprobarea acestuia ar putea fi amânată pentru vineri sau chiar pentru săptămâna viitoare. Premierul a făcut acest anunţ la sediul Ministerului Finanţelor, unde a discutat cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, pe tema proiectului bugetului pe 2009.

Declaraţiile lui Boc survin afirmaţiilor liderului sindical al Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, potrivit cărora aprobarea bugetului ar putea fi amânată pentru vineri sau chiar pentru săptămâna viitoare, dacă părţile implicate nu vor ajunge la un acord.

Îngheţarea salariilor blochează bugetul

Preşedintele Traian Băsescu a ieşit marţi la postul public de radio şi a anunţat că va susţine o eventuală decizie a Guvernului Boc de a îngheţa salariile timp de şase luni. La mai puţin de o oră, Mircea Geoană, citat de Mediafax a declarat că nu va fi de acord cu o asemenea măsură: „În limita resurselor bugetare, salariile şi pensiile trebuie să crească“.

Cei doi lideri s-au confruntat, marţi seara, chiar în sediul Guvernului, acolo unde Geoană s-a dus la întâlnirea conducerii politice a Coaliţiei, iar Traian Băsescu a venit şi el.

În timp ce cei doi lideri se ceartă, situaţia economiei se înrăutăţeşte. Bucureştiul caută să se împrumute pe plan extern cu 6-7 miliarde de euro, pentru a acoperi nevoile imediate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5