Sănătatea din judeţ luată la bani mărunţi

Factorii de răspundere din sănătate au analizat, ieri, în cadrul unei întâlniri de lucru, situaţia financiară din sistemul sanitar din judeţ. Un punct aparte pe ordinea de zi l-a reprezentant acordarea integrală a drepturilor reglementate prin dispoziţiile legale în vigoare şi prin acordul încheiat cu Federaţia Sanitas din România în luna mai 2009.

La întâlnire au participat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, managerii unităţilor sanitare publice şi directorii financiar- contabili şi lideri locali ai Sindicatului Judeţean Sanitas. Acestă analiză are loc în urma discuţiilor purtate între conducerea Ministerului Sănătăţii, a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Biroului Executiv al Federaţiei Sanitas din România. Liderul Sanitas, Viorel Viţelaru, a precizat că neacordarea integrală a sporurilor specifice, aşa cum se preconizează la unele dintre spitale, reprezintă o încălcare a acordului din luna mai.

Sindicatul Sanitas este pe punctul de a da curs pichetării Ministerului Sănătăţii. De circa trei luni, toate spitalele s-au văzut puse în situaţia de a suspenda unele drepturi ale angajaţilor. Pichetarea ar urma să aibă loc pe 14 iulie, însă până atunci s-a convenit de comun acord cu toţi factorii decizionali să se stabilească întâlniri menite să identifice soluţii prin care pot fi onorate toate drepturile salariale legale ale angajaţilor din sănătate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5