Sindicaliştii bistriţeni au ieşit în stradă
Încrâncenaţi, disperaţi, cu cuţitul la os, resemnaţi, unii dintre ei…peste 250 de sindicalişti au ieşit, vineri, în stradă, ca să ceară demisia Guvernului şi să se opună modificărilor aduse Codului Muncii.
Peste 250 de persoane din toate federaţiile sindicale reprezentate în judeţul nostru au luat cu asalt baricadele ridicate de jandarmi în faţa sediului Prefecturii.
Mesajul pe care l-au transmis protestatarii a fost foarte clar şi este perpetuat de câteva luni încoace cu un singur scop : schimbarea Guvernului actual care îşi asumă rolul de responsabil pentru o serie de modificări legislative ce sunt clar îndreptate împotriva propriului popor.
Ultimul act pentru care Guvernul Boc îşi asumă responsabilitatea, fără a da ocazia ca acesta să fie discutat şi negociat cu partenerii sociali este Codul Muncii.
În opinia sindicaliştilor, acesta este un motiv extrem de important care i-a determinat să iasă în stradă, să protesteze.
De data aceasta, spre deosebire de alte mitinguri, cei prezenţi nu mai glumeau între scandări, nu mai zâmbeau la camere şi nu mai vroiau să fie amăgiţi… cu excepţia câtorva sindicaliste mai ,,glumeţe” de la Sanitas, care s-au trezit scandând: ,,Să ajungeţi la noi/ da-o-ar boala în voi!”.
Principala problemă a sindicaliştilor a fost, după cum era şi de aşteptat, modul în care au ales guvernanţii să modifice Codul Muncii.
Doru Hodoş, liderul judeţean Cartel ALFA, a dat startul discursurilor, şi a menţionat că actualul ministru al Muncii nu a ţinut cont deloc de opinia sindicaliştilor şi nu s-au purtat negocieri realiste şi normale pe marginea modificărilor pe care actualul Guvern le-a adus actualului Cod al Muncii.
Ceilalţi lideri sindicali au precizat că protestul este îndreptat împotriva modificărilor Codului Muncii, care vor duce la ,,reinstalarea sclaviei”.
În timp ce protestatarii strigau lozinci anti-guvernamentale şi anti-prezidenţiale în faţa Palatului Administrativ câţiva reprezentanţi sindicali au intrat la discuţii cu subprefectul Ioan Cătălin Păun.
Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii, marţi, 8 martie.
Citiţi şi:
- 4.124 de contracte de muncă după noul Cod al Muncii
- Codul Muncii a ajuns la Parlament, Opoziţia anunţă moţiunea de cenzură
- ,,Jos Băsescu, Emil Boc şi gaşca lui, ruşinea Ardealului!”
- Vasile Bar, despre ex-ministrul Botiş: Păcat că s-a încheiat primul lui mandat
- Nu vă temeţi cei care ştiţi că trăiţi din munca dumneavoastră
Adaugă comentariu nou