Adriana Pană, Ioan Andreica, Bogdan Găurean au locuinţe de serviciu la chirii între 60-100 euro/lună

Dacă românii obişnuiţi cu greu reuşesc să închirieze o garsonieră în Bucureşti pentru mai puţin de 300 de euro pe lună, statul oferă locuinţe de serviciu pentru demnitarii veniţi din provincie, aduşi în Capitală pe post de consilieri personali sau secretari, la preţuri, în medie, şi de cinci ori mai mici.

Lista cu persoanele care stau cu chirie la RA-APPS a fost publicată în publicaţia „Săptămâna Financiară”. Consultând lista, poţi observa că provincialii din aparatul guvernamental plătesc chirii care variază între 20 şi 144 de euro. Singurul care face excepţie este vicepremierul Dan Nica. Acesta plăteşte puţin peste 1.000 de lei, însă pentru o vilă de protocol.

Printre secretarii de stat, consilierii, care s-au ales cu vile sau apartamente poziţionate în cele mai bune zone ale Capitalei îi regăsim pe bistriţenii Adriana Pană, Ioan Andreica şi Bogdan Găureanu.

Aceştia au închiriat case de la RA-APPS în schimbul unor sume modice. Adriana Pană, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării plăteşte 365,70 lei pe lună, liberalul Bogdan Găureanu, consilier al ministrului Justiţiei- 297,75lei, iar Ioan Andreica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei plăteşte 185,59 lei pe lună.

Chiar dacă guvernul Tăriceanu a decis anul trecut, printr-o ordonanţă de urgenţă, majorarea chiriilor la casele RA-APPS, tot nu s-a reuşit o egalizare cu costurile reale din piaţa liberă.

Chiriaşii la stat plătesc pentru un confort sporit atât cât un cetăţean simplu dă pentru a ocupa o garsonieră undeva într-un cartier mărginaş al Capitalei. Fără a lua în calcul vila de protocol deţinută de vicepremierul Dan Nica, chiria cea mai mare - 605,10 lei/lună - este cea achitată de Valentin Platon, subsecretar de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

În timp ce românii obişnuiţi nu reuşesc să închirieze o garsonieră în Capitală cu mai puţin de 300 de euro pe lună, statul oferă locuinţe de serviciu pentru nişte chirii care variază între 20 şi 144 de euro, într-o perioadă de criză, în care politicienii noştri fac apel la solidaritate.

Comentarii

21/07/09 06:15
C1957

Daca plataesc camera in hotel la preturi exorbitante NU E BINE, acum aflam ca platesc o chirie mica si IAR NU E BINE !!!!! sunt curioasa cum este OK?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5