Victor Ponta: Principalele arme ale lui Băsescu sunt dezbinarea şi şantajul

Premierul României, Victor Ponta, consideră că preşedintele Traian Băsescu este principalul artizan al stării de tensiune şi de dezbinare a românilor. “Îl consider pe domnul Băsescu principalul generator al stării de tensiune, de dezbinare, de ură, de şantaj din ultimii ani. În ansamblu, da, cred că de când domnia sa ocupă funcţia de preşedinte acestea au fost armele principale folosite şi că starea noastră ca naţie, într-o măsură importantă, este provocată de domnia sa şi de cei care îi sunt în jur”, a declarat Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă de la Bistriţa.

Primul-ministru a spus că în negocierea cu şeful statului privind participarea la Consiliul European, Traian Băsescu a considerat că cel mai bun argument este să-i însceneze un dosar de plagiat. “Acestea sunt armele preşedintelui Traian Băsescu. N-a fost nimeni uimit când l-am informat. Are o reputaţie solidă pe această temă preşedintele Băsescu asupra armelor pe care le foloseşte în bătăliile interne. Singurul lucru pe care preşedintele l-a calculat greşit a fost probabil reacţia mea. Dacă preşedintele s-a aşteptat că o să mă sperii sau o să încerc să nu-l mai trimită pe domnul Funeriu cu lucrarea mea de doctorat şi în felul acesta să nu mă duc pe 28 iunie, s-a înşelat. Nu cedez niciun pas, cred că este atribuţia constituţională a Guvernului prin ceea ce a decis Parlamentul României, şi din ceea ce trebuie să facă toţi prim-miniştrii României de acum încolo. Eu nu voi fi prim-ministru toată viaţa mea, dar toţi prim-miniştrii care vor veni după mine trebuie să reprezinte România atunci când pe agenda Consiliului European sunt probleme care ţin de atribuţia exclusiv a Guvernului”, a menţionat Ponta.

În context, premierul a precizat că România a pierdut starea de normalitate acum opt ani, normalitate care “înseamnă, în primul rând respect între toţi cetăţenii acestei ţări, respectarea legii de către toţi cetăţenii acestei ţări, apărarea tuturor nevinovaţilor şi sancţionarea tuturot vinovaţilor, în egală măsură, modul şi capacitatea de funcţionare a instituţiilor statului, pe care cetăţenii le plătesc din taxe şi impozite, şi înseamnă inclusiv o bătălie politică care să respecte chiar şi acele foarte largi şi permeabile, dar totuşi existente, limite”.

Comentarii

22/06/12 00:39
Vizitator,

Accesati acest link...PONTA DEMISIA CIT MAI REPEDE !

2.http://kpollitica.wordpress.com/2012/06/21/fumigene-a-la-nastase-victor-...

22/06/12 11:08
Vizitator

Vinovatul de serviciu: Basescu. "Marele plagiator" numit candva "Micul Titulescu" de catre cel care intr-o tentativa de sinucidere a gresit tinta a gasit vinovatul universal:Basescu. Dupa capul lui nu plagiatul (un fel de ciordeala intelectuala) din lucrarea lui de doctorat conteaza ci faptul ca a fost descoperit. De vina e (cine altul?) Basescu. Faptul ca o instanta suprema a dat o sentinta de condamnare cu executare in cazul lui Bombonel, care a cedat pshic si a incercat sa se sinucida are in spate acelasi vinovat Basescu. Si totusi, atatea cazuri de plagiat care aduc mari prejudicii invatamantului si cercetarii stintifice romanesti nu pot fi puse in sarcina altcuiva decat a celor care le-au comis. Revenind, intre Ponta si Elena Ceausescu nu-i nici o deosebire. Asa cum "tovarasa" era acuzata ca lucrarile pe care le-a semnat sunt facute de altii, la fel si "tovarasul copy-lot" Ponta nu aduce nici o contributie proprie prin plagiat, la domeniul pe care pretinde ca l-a abordat ca subiect de doctorat. Si totusi, printr-un gest reprobabil de "furt intelectual" individul beneficiaza de titlul de "doctor" (dottore) la fel ca alti oameni cinstiti si corecti care au muncit si au adus contributii personale originale la domeniul pe care l-au cercetat in perioada de pregatire doctorala. Din pacate nu e un caz singular. Sunt numeroase alte cazuri de doctorate facute in acelasi mod. Problema e una de maxima importanta morala si anume de compatibilitatea intre un "plagiator" si o demnitate de rang inalt precum cea de prim-ministru. Daca in cazul unui ministru (cazul Mang) s-a considerat ca acesta trebuie sa demisioneze, cu atat mai mult in cazul unui prim-ministru. Victoras, ce mai astepti?

23/06/12 19:53
Vizitator

din StareaPresei.ro,...spicuim,..

Amintiri din Sultanatul lui El Însuşi, Împăratul Adrian Năstase

postat de Florin Budescu, la data de 23 iunie 2012, 14:00

Adevărul rememorează timpurile (despre care am scris de mai multe ori) de pe vremea când infractorul Năstase Adrian, cu două condamnări la activ, una cu suspendare şi alta cu executare, conducea ţara din Palatul Victoria. Textul, semnat de Andrei Crăciun, este absolut memorabil. Spicuim.

Tabu

decembrie 2001, Paul Radu şi Ştefan Cândea, ziarişti de investigaţie la „Evenimentul zilei”, au fost bătuţi şi tâlhăriţi în centrul Capitalei.

13 mai 2002, Ioan Mircea Paşcu, ministrul Apărării Naţionale, declară: „Viaţa ziariştilor e scurtă, iar sănătatea este şi pentru ei un bun prea de preţ, care nu trebuie pus în pericol prin lansarea unor dezbateri cu înalt consum emoţional, stresant”

Am fost la conferinţa de presă la care Ioan Mircea Paşcu a spus aceste lucruri şi am consemnat.

16 iulie 2002, baronul de Gorj, Nicolae Mischie: cine va mai critica măsurile Consilliului Judeţean va înfunda puşcăria.

3 februarie 2003: fotoreporterul Florin Eşanu şi reporterul Ion Traian Ştefan de la România liberă, agresaţi în faţa Hotelului Tisa din Sighetul Marmaţiei.

decembrie 2003 Timişoara, ziaristul Iosif „Bebe” Costinaş a dispărut şi a fost declarat mort. Sinucidere. Asupra acestui caz planează de zece ani misterul.

decembrie 2003, Dan Matei Agathon, care azi se dă independent la ACPR: „Credeţi că, la nesfârşit, fiecare poate să scrie ce vrea în ţara asta?”

Primăvara anului 2003. Adrian Năstase lansa celebra „Să vină să-mi numere (n.n.: adversarii politici) ouăle”.

Împăratul comenta, cu rafinamentul său intelectual remarcabil: „Ne tot plimbăm cu corupţia în gură, o scoatem afară, o întoarcem înăuntru, corupţia vreau să spun”.

Dar şi: „Pregătirile de război sunt ca o erecţie”

, ori rasata şi abstracta zicală „Bondarul fecundează tot timpul”.

Miercuri, 23 aprilie 2003, Adrian Năstase: „Dacă e o problemă, spuneţi, măi băieţi, care e ăla corupt, pe care să-l împuşcăm pe stadioane”.

De mai multe luni nu am mai făcut nici un fel de preluări pe website-ul meu. Acum este o excepţie, pentru că măgăriile spuse de Adrian Năstase pe când era premier nu trebuie uitate.

Altfel, riscăm ca puii săi să facă la fel sau chiar mai rău. Acum trebuie să curăţăm mizeria lăsată de infractorul Năstase Adrian

24/06/12 01:04
Vizitator
25/06/12 04:28
Vizitator,

În exclusivitate ! Testamentul Lui Adrian Năstase.

De Mihai Ionescu (pentru conformitate ) (2012-06-23 00:44:29)

Măreşte imaginea

Acesta a fost oprit la timp de actualul deţinut Adrian Năstase pentru că citirea unui astfel de act care dezvăluia opiniei publice o avere colosală ar fi produs o cu totul altă reacţie în rândul poporului amărăştean care priveşte în aceste zile telenovela „sinuciderii cu premeditare”.

Subsemnatul Adrian Năstase, în deplinătatea facultăţilor mintale şi în completă cunoştinţă de cauză am încheiat azi 20 iunie 2012, următorul testament în varianta în care în viitorul meu apropiat s-ar putea produce un eveniment neprevăzut. Prezentul act este încheiat în prezenţa avocatului Ion Cazacu şi a notarului Alexandra Grecescu.

Astfel prin prezentul testament se va împărţi averea totală de 15.459.300 euro 15 case - 9,2 milioane de euro, 7 maşini, 10 terenuri, tablouri, bijuterii, artefacte. 1. Vila de pe str. Av. Jean Texier nr.4, sector 1 Bucureşti, în valoare de 500.000 de euro va rămâne în proprietatea lui Andrei Năstase.

2. Locuinţa de pe pe str. Pictor Negulici nr. 18, etaj 1, ap. 2, sector 1, în valoare de 300.000 de euro va rămâne tot în proprietatea lui Andrei Năstase.

3. Locuinţa de pe str. Maresal Prezan nr. 4, et. 1, ap. 2, sector 1 Bucuresti, în valoarea de 500.000 de euro va rămâne în proprietate Danei Năstase.

4. Tot Danei Năstase îi va rămâne în proprietate domeniul Cornu.

5. Apartamentul de pe str. Naum Rimniceanu nr. 2, bl. 5, ap. 130 sector 1 Bucuresti, în valoare de 70.000 de euro va rămâne lui Mihnea Năstase.

6. Tot lui Mihnea îi va rămâne şi apartamentul din Primăverii, str.Jean Baptiste Moliere nr. 10 în valoare de 65.000 de euro.

7. Dana Năstase va moşteni imobilul în valoare de 450.000 de euro care a aparţinut mătuşii Elena Ciolan.

8. Apartamentul mamei mele în valoare 350.000 de euro îi va rămâne Danei Năstase.

9. Tot Dana Năstase va moşteni şi imobilul din Zambaccian nr.16 în valoare de 947.000 de euro.

10. De precizat că apartamentul lui Andrei Năstase tot din blocul Zambaccian în valoare de 210.000 euro cumpărat de Alexandru Ion Ţiriac va rămâne definitiv în proprietatea lui.

11. Cele trei apartamente moştenite de la mătuşa Tamara în 2006, în valoarea de 400.000 de euro vor fi moştenite fiecare de Dana, Andrei şi Mihnea, de comun accord între ei.

12. Apartamentele de la mătuşa Aurelia Zachir vor fi astfel moştenite – cel din Bucureşti de 70.000 de euro îl va primi Andrei Năstase iar cel din Predeal în valoare de 130.000 de euro, Mihnea Năstase.

13. Conturile în valoare de 125.300 de euro vor vi astfel împărţite: 25.300 Dana Năstase, Andrei şi Mihnea câte 50.000 de euro fiecare.

14. De precizat că bunurile din apartamentul din Zambaccian (tablouri, mobile, carti, statuete etc.) în valoare de 5 milioane de euro vor rămâne Danei Năstase.

15. În plus, pictura modernă şi contemporană (uleiuri pe pânză) în valoare de 18.287 RON (obţinute până în 1989 ) şi 56.629 euro (în perioada 1990-2004), precum şi uleiuri pe lemn în valoare de 12.900 RON şi 14.700 dolari, ce totalizează 77.800 euro vor fi moştenite tot de Dana Năstase.

16. Terenul din Cornu - 350.000 euro îi va rămâne Danei Năstase.

17. Cel de-al doilea teren din Cornu, intravilan în valoare de 500.000 de euro îi va reveni lui Andrei Năstase.

18. Terenurile din Baloteşti în valoare de 2,63 milioane euro îi vor reveni lui Andrei Năstase iar cele din Corbeanca de 2,3 milioane de euro lui Mihnea Năstase.

Testamentul continuă cu maşinile, terenurile din Bucureşti….şi se întinde pe încă patru pagini

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5