Victor Ponta: ,,Vreau să facem alianţe pentru PSD, nu pentru alţii”

Un moment important al Conferinţe judeţene de alegeri a PSD B-N a fost marcat de Victor Ponta, care, în discursul său, a punctat ce are de gând să facă pentru a schimba faţa acestei formaţiuni politice. El a vorbit despre calea pe care trebuie să o apuce PSD în încercarea de a-şi recăpăta respectul populaţiei, respect ce a fost pierdut aproape total în primii ani de guvernare şi care poate fi recăpătat pe trendul de destabilizare a actualei conduceri centrale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a cerut în cadrul conferinţei, membrilor de partid să nu mai facă înţelegeri locale cu PNL, dacă acestea nu sunt în interesul PSD, şi a dat ca exemplu situaţia din Consiliu Judeţean, unde potrivit lui Ponta, unii consilieri liberali nu-şi respectă cuvântul dat şi fac înţegeri personale cu PDL sau direct cu preşedintele Consiliului Judeţean.

,,Dacă vorbim de alianţe, vreau să vorbim de alianţe când este şi în interesul PSD. Eu vreau să facem alianţe pentru PSD, nu pentru alţii. Mi-aş dori mai mult să facem alianţa PSD-PSD”, a spus Victor Ponta.

Ponta a vorbit şi despre schimbarea produsă în PSD, odată cu alegerea lui în funcţia de preşedinte, şi a cerut membrilor de partid, să nu se lase îmbătaţi de euforia acestor zile când oamenii se întorc înspre PSD.

,,Am încercat în cele patru luni de cînd am fost ales lider să stabilizăm partidul. Nu am mai acumulat datorii în ultimele patru luni, ba am început să le şi plătesc. Faptul că unii dintre colegii mei vorbesc mai puţin la televizor e un lucru pe care cred că îl apreciaţi, faptul că purtătorul de cuvânt vorbeşte aceleaşi lucruri ca şi preşedintele, iarăşi e un lucru bun. (...) Cei care mai vreau să aibă o speranţă se întorc la PSD. Îmi doresc să nu pierdem această emoţie a oamenilor de a se întoarce la noi. Vreau să folosim această perioadă ca să ne consolidăm ca partid. Vreau să vă gândiţi că trebuie să câştigăm alegerile. Vreau să vă promit că munca dumneavoastră nu o vom irosi la Bucureşti, nu vom face mai alianţe ca să obţinem funcţii, nu vom mai face compromisuri, nu vom mai face vizite noaptea, decât la neveste. (...) Niciun parlamentar nu mai are voie să candideze în 2012, dacă nu a pus osul, banul. Simt şi cred cu adevărat că putem câştiga cu 50% alegerile”, a menţionat Victor Ponta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5