Vidul cultural şi importanţa de masă sau despre muzeul proştilor de ceară!

Pamflet

Motto: Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul! (folclor stradal)

În România 2014 - este un Vid cultural și o Impostură de masă. Și tot în România - muzeele țării sunt împărțite în muzee ale proștilor și prostiei și muzee ale înțelepților, deștepților.
Am auzit la radio că și în Scoția există un Muzeu al Proștilor de Ceară - ce face concurență Muzeului Figurilor de Ceară din Londra.

Dar nimic nu poate întrece zacusca politico-culturală din țara lui Bucur, unde sunt stăpâne - folclorismul cu manele și fantasmul mistic - conduc în top și unde în Parlamentul țării pierdute sunt aleși: foști tractoriști și strungari din uzinele patriei, câte au mai rămas, foști activiști P.C.R și U.T.C, foști și actuali securiști - ce au făcut poliție politică, apoi foști ospătari și vânzători de cuie, coafeze și cântăreți, lălăitori de mâna a doua, căci cei adevărați stau pe scenă - nu dorm în băncile parlamentului, popi răspopiți, comercianți - patroni cu studii de alba neagra sau de culegători de căpșuni, activași de buzunar, etc etc. - de parcă ar fi ieșit din buzunarul caricatural și ridicol - al lui Caragiale ori din ”Ferma animalelor” a lui Orwell. Cine se aseamănă se adună!

Partidele politice, din păcate, o scriu cu amărăciune - au devenit niște clanuri mafiote de familie concurând mafia italiană. Nepotismul și angajări trucate. Nu pot înțelege cum poate un profesor român ce se bate cu pumnii în piept că este creștin - 85% și tot acest neam este corupt 90% - după statistici oficiale. Iar campania de alegeri prezidențiale - reflectă aceași structură - tot felu de figuri șterse, cu mici excepții, insipide, unceși și mătuși - bruneți și blonzi - pe care nu-i prea suspectăm de inteligență. Iar corespondenții lor din teritoriu - sunt la fel niște dezastre politico - culturale ca și cei ce conduc - instituțiile descentralizate - chelneri și cântăreți, vânzători și boxieri - șmecherași și parveniți de la țară, alergând în cursa ciolanelor - profesorași de deșeu - zicându-și artiști - ieșiți prea devreme la pensie, învață - căci în politică, mint și fură ca nimeni alții. Hoții strigă - prindeți hoțul! Eminescu spunea că România - nu poate merge bine, în viitor - dacă nu este omul potrivit la locul potrivit. Ia uitați-vă în jur, iar voi - administratorii județelor și ai localităților României - în oglinzi paralele! Vă mai vine să faceți parte din vidul cultural - oamenii fără rușine, minciună, fără caracter, niște struțo-cămile cu lefuri grase ce ar trebui împăiați în Muzeul Proștilor de Ceară!

”Cum nu vii tu Țepeș Doamne! ... ”

Comentarii

01/10/14 16:32
cocorean

is prea mare pt ziaru tau

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5