Vine Iarna! Top 7 Stațiuni de Schi din Europa

Description: Descoperă care sunt cele populare stațiuni turistice din Europa unde poți merge să schiezi în iarna care vine. Informații utile pentru orice schior.

La nivel global există 6111 stațiuni de schi cu pârtii care însumează în totalitate 60,170 de kilometri. Schiatul este unul dintre cele mai populare sporturi de iarnă în întreaga lume, fiind atât de îndrăgit încât te poți bucura de el chiar și în mediul virtual, unde este disponibil sub formă de jocuri video și de i-gambling, pe care le poți juca pe https://5vulkanvegas.com.com/ro și pe alte platforme online.

Germania deține cel mai ridicat număr de practicanți de schi (14,6 milioane de persoane), fiind urmată de Franța (8,5 milioane de persoane) și Italia (7,2 milioane de persoane). La nivel de procent din populație care schiază, Elveția (37%), Austria (36%) și Norvegia (25%) se situează pe podium. Având în vedere aceste date, nici nu este de mirare că în Europa se găsesc unele dintre cele mai frumoase stațiuni de schi din întreaga lume.

Cât de mult le place europenilor să schieze?

Germanii, francezii și italienii sunt cei mai mari iubitori de schi din Europa, dar aceștia nu sunt singurii care au făcut o pasiune pentru acest sport. Britanicii și estonienii (6,3 milioane), polonezii (4,9 milioane), rușii (4,2 milioane), austriecii și elvețienii (2,9 milioane) se alătură națiunilor europene care practică această disciplină sportivă.

Topul este completat de Spania (2,3 milioane), Cehia (2,2 milioane), Suedia (1,8 milioane), Finlanda și Belgia (1,2 milioane) și de Norvegia și Ucraina (1,1 milioane). România numără aproximativ 588,000 de practicanți de schi. Țara noastră deține 47 de zone în care se poate schia, la mare distanță de primele poziții.

Astfel, Germania are cel mai ridicat număr de zone destinate acestui sport (498), fiind secondată de Rusia (354) și Italia (349). Franța se clasează pe următoarea poziție, cu 317 zone de schiat, clasamentul țările cu peste 200 de zone de schi fiind completat de Austria (253), Suedia (228) și Norvegia (213).

Top 7 stațiuni montane de schi din Europa

Bătrânul Continent se poate mândri cu unele dintre cele mai atractive stațiuni pentru practicanții de schi. Franța, Elveția, Italia, Austria și Germania sunt cunoscute pentru frumusețea pârtiilor, dar și pentru condițiile oferite celor care le vizitează stațiunile. De altfel, acestea sunt și țările între care se da lupta pentru supremație la nivelul celor mai spectaculoase 7 stațiuni destinate pasionaților de schi.

Courchevel – Franța

Această stațiune face parte din rețeaua de părții interconectate Les 3 Vallées (peste 600 kilometri de pârtii) alături de Meribel, Val Thorens, Orelle, Les Menuires, Brides- les- Bains și Saint- -Martin-de- Belleville. În zonă sunt 10 vârfuri pe care se poate schia (stațiunea se află situată la o altitudine de peste 2,500 metri).

Printre facilitățile disponibile în cadrul stațiunii se numără telescaune și veste gratuite pentru copii, hoteluri luxoase și restaurante de top cu stele Michelin. Cele 5 sate care formează stațiunea dispun de părții atât pentru începători, cât și pentru avansați, această locație fiind ideală pentru familii.

Cortina d’Ampezzo – Italia

Stațiunea italiană este recunoscută pentru evenimentele sportive de iarnă desfășurate aici. Dispune de 400 kilometri de pârtii interconectate, dintre care se remarcă Marmolada Glacier. Zona este inclusă în patrimoniul UNESCO, iar acest lucru evidențiază frumusețea naturală a regiunii.

St. Moritz – Elveția

Popular datorită evenimentelor sportive organizate în această zonă în 1928 și 1948 (Jocurile Olimpice de Iarnă), dar și pentru perspectiva asupra Munților Alpi, stațiunea St. Moritz este considerată, de asemenea, drept prima stațiune montană destinată schiatului din Europa. Dispune de locații de lux și 87 de pârtii.

Chamonix – Franța

Poziționată în zona Mont Blanc (4,807 metri), stațiunea este un loc idilic care îmbină atât pasiunea pentru schi a practicanților, cât și dorința de relaxare într-o locație cu 6 pârtii de top, dintre care una este chiar olimpică (The Verte – 3,500 metri).

Zermatt – Elveția

Dominată de vârful Matterhorn, această stațiune poate fi considerată locația perfectă pentru a schia, indiferent de nivelul la care se află un schior. Oferă numeroase facilități, printre care și o rețea de pârtii de 350 de kilometri.

Courmayeur – Italia

Potrivită pentru schiorii din grupele de avansați și intermediari, această stațiune din Italia le oferă pasionaților de schi priveliști care tăia răsuflarea, dar și acces la rețeaua de pârtii pentru schiorii experți, care începe de la Val Ferret și care se întinde pe 20 de kilometri.

St. Anton am Arlberg – Austria

Stațiunea face parte din rețeaua de pârtii interconectate Ski Arlberg, cu o lungime de 340 kilometri. Pasionații de schi vor aprecia această stațiune pentru diferențele de nivel, astfel că aceștia pot schia pe pârtii a căror altitudine poate ajunge până la 1,347 metri.

Unde poți schia iarna aceasta pe cele mai lungi pârtii în România?

În România, cele mai întinse pârtii de schi se află în stațiunea Poiana Brașov – Dealul Roșu (4,752 metri), Sulinar (3,394 metri) și în stațiunea Vatra Dornei – Dealul Negru (3,000 metri). Lista este completată de pârtia Rarau (2,850 metri) din stațiunea Rarau, Câmpulung Moldovenesc și Pârtia Lupului din Poiana Brașov (2,605 metri).

Acestea sunt cele mai lungi pârtii de schi din România (cu o lungime de peste 2,500 metri) pe care le poți încerca în cazul în care nu reușești să ajungi într-una dintre cele 7 stațiuni de top destinate schiatului din Europa.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5