Instituţii culturale în reparaţii
Zagra
Ca în majoritatea localităţilor din judeţ, şi în localitatea Zagra se lucrează de zor la modernizarea Căminului Cultural. Reabilitarea acestei instituţii se datorează proiectului susţinut financiar de Măsura 322 în valoare de 2,5 milioane euro, din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR).
Lucrările includ: consolidarea fundaţiei, a pereţilor exteriori şi interiori, înlocuirea acoperişului, dotarea cu centrală termică, reţea de încălzire. De asemenea, bucătăria se va dota cu veselă nouă, cameră frigorifică, mese şi scaune, vestiar şi tot ceea ce este necesar pentru ca pe viitor să se poată organiza nunţi, botezuri, spectacole sau alte acţiuni. Căminul Cultural va avea aproximativ 600 de locuri, estimându-se a fi finalizat până în toamnă (noiembrie).
Runcu Salvei
Aşa cum ne informează primarul Anchidim Pavelea, administraţia comunei Runcu Salvei beneficiază de o investiţie de 2,5 milioane euro în baza Măsurii 322 prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Lucrările vizează: dotarea Căminului Cultural cu garderobă, mobilier şi instrumente muzicale pentru dotarea în vederea promovării ansamblului artistic „Roata”, construirea unei grădiniţe cu două grupe de preşcolari, achiziţionarea unui utilaj de întreţinere a drumurilor şi de deszăpezire. Lucrările au termen de finalizare un an de zile.
De asemenea, din fondurile bugetului local se va asfalta drumul de pe Valea Anieşului.
Salva
Potrivit primarului comunei Salva, ing. Gheorghe Onul, administraţia aşteaptă evaluarea noului proiect de investiţii: reabilitarea drumurilor forestiere, în baza submăsurii 125 B „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Proiectul, care vizează accesibilizarea fondului forestier al comunei Salva, este în valoare de 1,5 milioane de euro din care se vor reface cca. 7 kilometri din infrastructura legată de dezvoltarea silviculturii, şi anume: drumuri forestiere din zona „Pe Luncă” – 550 metri şi refacerea unui pod; căi de acces către pădurile de pe Anieşul Mic (cca. 2.712 metri) şi Anieşul Mare (cca. 3840 metri).
Coşbuc
Sunt în plin proces de executare lucrările de reparaţii curente la şcolile din localitatea Coşbuc. Potrivit primarului Niculae Anghel: „la Şcoala Generală „George Coşbuc” se execută lucrări de igienizare pentru obţinerea autorizaţiilor sanitare de funcţionare. De asemenea, suntem la finalul aprovizionării cu lemne de foc pentru cei peste 400 de elevi şi cca. 100 de preşcolari.
Citiţi şi:
- Investiţii cu fonduri europene
- Administraţiile de pe Sălăuţa, la zi
- Gheorghe Onul: Salva este în faza de reabilitare a drumurilor agricole şi forestiere
- …Continuăm coborârea, apoi urcăm din nou!
- Modernizarea drumurilor forestiere şi agricole din Cetate, model de bună practică în absorbţia fondurilor europene
Adaugă comentariu nou