Viorel Clapău încearcă să facă administraţie cu bani puţini

Nelu Boldea

Chiar dacă Rebrişoara este una dintre comunele cu cele mai mici venituri, primarul Viorel Clapău încearcă şi chiar reuşeşte să managerieze destinele localităţii pe care o conduce. Astfel că, edilul a reuşit să înceapă şi în acest an câteva proiecte de amploare menite să schimbe faţa localităţii. Primul dintre ele este pe Măsura 7.2 şi vizează asfaltarea a mai multor kilometrii de drum communal spre Gersa, două poduri, dar şi modernizarea a patru străzi. Valoarea totală a proiectului care are deja cererea de finanţare semnată se ridică la un million de euro. Tot la capitolul asfaltări se poate menţiona şi un proiect realizat pe GAL Ţara Năsăudului ce vizează modernizarea a două străzi din comună, proiect în valoare de 650.00 de lei din care 400.000 sunt din fonduri europene restul reprezentând cofinanţare de la bugetul local.
În ceea ce priveşte reţeaua de apă şi canalizare, administraţia rebrişoreană este în faza de semnare de contract cu o nouă aducţiune pe o lungime de 5 km pe Gersa în valoare de un million de euro.
Nici cultura nu este lăsată deoparte astfel că, în perioada următoare, urmează să înceapă reabilitarea Căminului Cultural din localitate, proiect în valoare de 550.000 de euro, care se află în acest moment în faza de achiziţie publică. De asemenea, urmează a fi demarate lucrările pentru construirea unui Monument al eroilor în valoare de 15.000 de euro.
La capitolul sănătate se preconizează a fi investiţi 1,5 milioane de lei pentru renovarea şi modernizarea dispensarului medical, lucrare ce se află în acest moment în faza de achiziţie publică.
Pentru viitor, Viorel Clapau a pregătit trei proiecte care sunt la Ministerul Dezvoltării şi aşteaptă evaluarea. Este vorba de reabilitarea şcolii din centrul de comună - 650.000 de euro, construcţia unei punţi pietonale şi a unui pod peste Someş, dar şi o alee pietonală în valoare totală de 2,4 milioane de euro şi ca ultim proiect ce îşi aşteaptă finanţarea este asfaltarea restului de străzi din comună, proiect în valoare de 800.000 de euro. Odată cu finalizarea acestor deziderate Rebrişoara nu va mai fi “ copilul cel sărac” din judeţ ci va fi locul unde “Dumnezeu Raiu’ l-a pus”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5