Administraţie Publică Locală

Vlăduţ Purja: Sperăm ca proiectele noastre să dea o nouă faţă comunei Târlişua

Deşi comuna Târlişua are un buget auster, tânărul primar Vlăduţ Axente Purja are o serie de proiecte pe care le continuă în această perioadă. Dacă fondurile judeţene sunt mai sărace, primarul are proiecte cu fonduri europene, pe Măsura 322, în mare parte acestea vizând introducerea apei, a canalizării, precum şi asfaltarea unei porţiuni de 6,6 km. S-au accesat fonduri de aproximativ 2.5 milioane euro. Vor începe lucrările pentru reabilitarea unor drumuri forestiere pe Măsura 125 B (investiţie de aproximativ 1,5 milioane euro privind reabilitarea şi modernizarea a 10,5 km de drumuri la Izvorul Ţarcului, Izvorul Pietrii, Costeasa, Oarzina), dar şi amenajarea de torente împotriva inundaţiilor, pe Măsura 125 C (valoarea aproximativă fiind 1,5 milioane euro).
Comuna va beneficia de fonduri europene şi din proiectul „Ţara Haiducilor” al Grupului de Acţiune Locală, fondurile ridicându-se la aproximativ 170.000 euro. Tronsonul de drum de 3,5 km pe ruta Târlişua – Şendroaia, aflat în asfaltare; construirea unei staţii de epurare a apelor menajere, renovarea Căminului Cultural Agrieş, dar şi dotarea cu cele necesare pentru buna derulare a activităţilor artistice în Căminului Cultural Târlişua - sunt pe agenda primarului Purja.
Şcoala Generală Târlişua arată cu totul altfel în acest moment, fiind renovată după inundaţiile care s-au produs în urmă cu câţiva ani la Târlişua. „Acum putem spune că avem o şcoală la nivel european, aşa cum se doresc a fi toate şcolile din comună, pe lista reabilitărilor aflându-se şi cea din Borleasa”, a spus primarul. Modernizarea târgului, reabilitarea parcului, în care se află şi statuia lui Liviu Rebreanu, se află, de asemenea, pe agenda de lucru a primarului.
Vlăduţ Purja încearcă să dea o faţă nouă comunei, astfel încât în anii următori Târlişua să redevină una dintre cele mai frumoase şi moderne comune din acest colţ de ţară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5