Vrednic este ! Florin-Emanuel Gordon, noul preot de la Domneşti

În ziua de pomenire a Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie, Preasfințitul Benedict Bistrițeanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Sebiș. La Sfânta Liturghie,
ierarhul a hirotonit întru diacon pe teologul Florin-Emanuel Gordon. Acesta urmează să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Domnesti, din Protopopiatul Bistrița.
Din sobor au făcut parte: protopopul de Bistrița, preotul Alexandru Vidican, starețul Mănăstirii Rebra-Parva, protosinghelul Chiril Zăgrean, secretarul de cabinet al ierarhului, diaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Ciprian Frățilă, precum și alți preoți invitați.
12 candidaţi au fost pe posturile vacante de la Frata şi Domneşti. Florin-Emanuel Gordon a fost desemnat preot la Parohia Domneşti şi filia Neţeni şi va avea în grijă 600 de suflete. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox şi Teologie pastorală la
UBB - Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, iar acum studiază masteratul în Bioetică, Morală, Etică şi Deontologie, tot la Cluj. Este de loc din Livezile şi este căsătorit din toamnă cu Ioana Gordon, din Maieru, profesor învăţămant preşcolar, absolventă a Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud şi a Universităţii Babeş-Bolyai, profil Management Educațional. Dumnică Florin-Emanuel Gordon va fi hirotonit preot de către mitropolitul Andrei, la Turda. Urmează apoi primirea în mijlocul comunităţii din Domneşti, instalarea urmînd a fi făcută de către preotul Alexandru Vidican.
Să-i urăm viitorului preot slujire îndelungată, mult har şi dar dumnezeiesc în conducerea turmei cuvântătoare încredinţată în drumul spre mântuire. Îi dorim să-i păstorească pe enoriaşi înţelept, responsabil şi cu multă smerenie şi înţelegere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5