Sărbătoare la Domneşti. Credincioşii l-au primit pe noul preot, Florin Emanuel Gordon

Bucurie pentru Biserica Ortodoxă din Domneşti la primirea tânărului preot Florin Emanuel Gordon. Sărbătoarea duhovnicească a avut în centru înmânarea simbolică a cheii bisericii, Evangheliei şi Crucii, dar şi a sufletelor credincioşilor de către părintele protopop Alexandru Vidican pentru părintele Florin Emanuel Gordon care îşi va începe misiunea de păstor dreptmăritor al lui Hristos în prima lui parohie pe frumoasele plaiuri şieuane.

          Din soborul de preoţi au făcut parte părintele Nicolae Feier, fiu al satului, părintele Cristian Marţian de la Garnizoana Bistriţa, părintele Emanuel Vidican care i-a stat alături şi dimineaţă, la prima liturghie oficiată în Biserică, duhovnicii de la mănăstirile Ilva Mare şi Vadul, dar şi părintele Lucian Blaga, cel care a slujit în această parohie timp de 15 ani şi care este acum preot la Biserica Sfânta Treime din Bistriţa.

          La eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. „Orice păstor, fiind luat dintre oameni, este pus pentru oameni, spre cele către Dumnezeu. Părintele Lucian Blaga își continuă misiunea sfântă la Bistrița, lăsând cu încredere, comunitatea din Domnești în grija mai tânărului preot Florin Emanuel Gordon. Părinte Florin, să fiți lumină pentru credincioși, să alungați tristețea și întunericul din inima lor! Bunul Dumnezeu să vă poarte-n grija Sa și să vă călăuzească pentru a continua să duceți comunitatea din Domnești pe drumul credinței. Multă sănătate și putere de muncă!", a transmis preşedintele Emil Radu Moldovan. 

Părintele Florin a fost primit de edilul comunei Mărişelu, Horea Petruţ, la slujbă participând din comuna natală, Livezile, primarul Traian Simionca, precum şi fostul parlamentar Ionuţ Simionca.

Florin-Emanuel Gordon a absolvit Seminarul Teologic Ortodox şi Teologie pastorală la UBB - Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, iar acum studiază masteratul în Bioetică, Morală, Etică şi Deontologie, tot la Cluj. Este de loc din Livezile şi este căsătorit din toamnă cu Ioana Gordon, din Maieru, profesor învăţămant preşcolar, absolventă a Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud şi a Universităţii Babeş-Bolyai, profil Management Educațional.
Să-i urăm viitorului preot slujire îndelungată, mult har şi dar dumnezeiesc în conducerea turmei cuvântătoare încredinţată în drumul spre mântuire. Îi dorim să-i păstorească pe enoriaşi înţelept, responsabil şi cu multă smerenie şi înţelegere.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5