Vrednic este! Părintele Emanuel Vidican, doctor în Teologie Magna cum Laude

Bucuria slujirii lui Hristos a tinerei generaţii de preoţi se vede şi prin rezultatele deosebite pe care le are în domeniul cercetării. Părintele Emanuel Vidican de la Protopopiatul Ortodox Bistriţa este de curând doctor în Teologie Magna Cum Laude. În urma unei munci asidue de mai mulţi ani, părintele a susţinut lucrarea „Importanţa omiletică a cazanilor româneşti”, având ca îndrumător pe pr. prof. dr. Vasile Gordon.
Părintele Emanuel a urmat Şcoala doctorală „Isidor Todoran” la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie Ortodoxă, iar din comisia de evaluare au făcut parte Mitropolitul Andrei şi decanul arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia.
„Jur înaintea atotştiutorului şi Puternicului Dumnezeu că în toată viaţa mea voi păzi şi voi propovădui învăţătura Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, aşa cum s-a descoperit de către Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, cum s-a propovăduit şi s-a predat de către Sfinţii Apostoli şi de către Sfinţii Părinţi, aşa cum se păstrează şi se propovăduieşte de Sfânta Biserică. Jur că toată viaţa mea voi păstra şi voi apăra bunul nume al acestei instituţii de înaltă cultură teologică, voi respecta legiuirile bisericeşti şi voi rămâne în ascultare canonică faţă de ierarhia Bisericii Ortodoxe Române”, a spus la evenimentul de susţinere a doctoratului părintele Emanuel Vidican.
Emoţii mari şi bucurie duhovnicească a avut şi părintele protopop Alexandru Vidican, căci ce poate fi mai frumos decât să vezi că fiul tău propovăduieşte adevărul Bisericii străbune şi că, iată, o face la cel mai înalt nivel.
La susţinerea doctoratului au fost prezenţi profesori universitari şi preoţi de la Cluj şi Bistriţa, apropiaţi şi, bineînţeles, familia.
Îl felicităm pe părintele Emanuel Vidican pentru toate rezultatele frumoase, îi dorim mulţi ani cu sănătate în slujirea Bisericii noastre, spre bucuria credincioşilor.
Şi pentru că astăzi are ziua de naştere, îi transmitem cele mai alese gânduri şi-i mulţumim pentru colaborarea pe care o are cu redacţia noastră. Vrednic este!

Comentarii

03/12/20 23:36
Victor Știr

Vrednic este! Părintele dr. Emanuel Vidican este blând, fără păcatul mândrie, deci modest și foarte învățat ceea ce este speranță pentru sănătatea comunității, a țării. Se speră ca acest exemplu bun să fie luat și de alții din generația sfinției sale și mai ales de politicienii din societate. Așa cum mărul stricat putred strică altele în jur, ar fi cazul ca de bunul și tânărul telog să se contamineze și alții spre îndreptare.
Vrednic este!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5