ZICI 2018 - Al doilea an de Citit Împreună la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare din Bistriţa

Dacă anul trecut, au experimentat Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), eveniment derulat sub egida LitWorld, sub forma  unor sesiuni de lectură la care au  luat parte şi doi dintre scriitorii autohtoni, anul acesta, Şcoala Gimnazială” Ştefan cel Mare” din Bistriţa  ne propune o citire împreună  în intervalul orar 10-11.

De această dată, cu mic, cu mare au citit împreună în același interval orar, fiecare cadru didactic împreună cu invitații săi propunând o carte reprezentativă pentru elevi. Lista cărților care s-au citit fragmentar sau integral se adresează unor gusturi literare diverse, ea conținând 30 de cărți , de la cunoscutele Micul prinț de A. De Saint-Exupery, Colţ Alb  a lui  Jack London sau Cartea cu Apolodor a lui G.Naum, la Minunea lui R.F. Palacio sau Prințesa plictisită  de Maria J.Lorente, Antonio Lorente.

            Utilizând resursele informaţionale oferite de către Citim Împreună România, copiii au pășit pe tărâmul fermecat al imaginației, identificându-se cu personajele lor favorite, pentru ca apoi să dezbată în diverse maniere textul citit, dovedind înțelegerea lui prin explicarea  și redarea unor fragmente, dramatizarea sau redarea lor  sub forma unor desene, piese muzicale etc.

            Clubul de lectură #Experientze, coordonat de prof. Claudia Feldrihan - responsabil de altfel de coordonarea întregii activitati #ZICI2018  şi a proiectului Reading for Life -   a citit în Sala festivă a şcolii,  împreună cu un invitat special, de la Palatul Copiilor din Bistrița, prof.  de teatru, Antonia Orban, care a reușit prin carismă să impresioneze micii și marii cititori cu lectura fragmentelor din textele sale.  În această atmosferă a lecturii,  s-a antrenat și dir. prof. Lucica Maricica Iacob, ce a citit  elevilor din clasele pregătitoare, la finalul activității, Ilinca Ganea și Ariana Mocanu, din clasa a VII-a B, prezentând într-o manieră originală noul număr al revistei școlii.

 #ZICI2018  va însoți participanții de-a lungul viitoarelor experiențe de lectură, amintindu-le că totdeauna trebuie să citești împreună cu ceilalți sau singur, printr-un semn de carte personalizat, pentru că orice moment este de fapt o ,,zi a cititului,,!

             Citind împreună, de anul trecut, ați început să schimbați lumea! Continuați să  o schimbați, citind, în fiecare zi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5