ZICI pentru AICI: Citim împreună pentru a salva planeta, la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare!

În acest an, cea de-a patra ediție a Zilei Internaționale a Cititului Împreună- #ZICI2020, a susținut indirect noile educații, în special a educației pentru mediu, sub sloganul ZICI pentru AICI: Citim împreună pentru a salva planeta!, în contextul producerii dezastrelor ecologice recente. Sub  egida LitWorld, #ZICI2020 a fost marcat  la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Bistrița de sesiuni de lectură cu voce tare la nivelul fiecărei clase și în cadrul Clubului de lectură #Experientze.

De la Șansa lui Bilețel, la Pomul cel darnic, Ascultă în jur, Am sădit un pomișor, Povestea unei pescărușe și a motanului care a învățat-o să zboare, până la discursurile Gretei Thunberg citite în cadrul Clubului de lectură, toate cărțile citite au prins viață, au fost interpretate, dezbătute , iar subiectelor lor desenate, pictate și raportate la viața cotidiană.

Membrii Clubului de lectură #Experientze, coordonat de prof. Claudia Feldrihan - responsabil de altfel, de coordonarea întregii activități #ZICI2020  - au citit împreună cu voce tare și de acestă dată împreună cu un invitat special, doamna profesor Antonia Orban de la Palatul Copiilor Bistrița.

Fără a folosi hârtia, așa cum de altfel a fost recomandarea CIR (Citim Împreună România) și utilizând resursele informaţionale oferite de aceștia, discursurile Gretei Thunberg au fost transpuse în cuvinte cheie care s-au transformat sub coordonarea invitatei noastre, fie în narațiuni scurte, spontane  create pe baza acestora (mediu, incediu, defrișare, dezastru, resurse), fie în “tablouri vii”, cu același titlu “ECO”. Derulată în biblioteca școlii, activitatea a implicat alături de catedra de Limba și literatura română și colegi de alte discipline, precum și bibliotecara, persoane cărora le mulțumim și pe acestă cale.

Nu am fi reușit să încercăm să salvăm planeta fără sprijinul cadrelor didactice  ale instituției, al doamnei director, prof. Lucica Maricica Iacob, și al  cititoriilor noștri  dragi, elevii care ne-au impresionat și de acestă dată prin implicarea lor creativă și spontană.

Este al patrulea an de când  citim împreună, încercând să schimbăm lumea și în acest an, să vindecăm planeta! Vom continua să o facem!

Prof.Claudia Feldrihan,

Coord. Clubul de lectură #Experientze

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5