Zilele Feldrului, ediţia a XII-a

Timp de trei zile, comuna Feldru a fost în straie de sărbătoare. Veniţi din toate colţurile lumii, fiii satului, alături de foarte mulţi invitaţi, au sărbătorit acest eveniment aşa cum numai ei o ştiu face. Berea, micii, grătarele au fost la mare căutare. Ansambluri folclorice venite din Maramureş, Suceava, Mureş, cât şi din judeţul nostru au prezentat cele mai frumoase momente artistice. Solişti vocali cu renume au încântat audienţa la maximum, ultimul „care a stins lumina”, când se crăpa de ziuă, a fost renumitul Aurel Tămaş, un vechi prieten al comunei, ridicând publicul în picioare, dansând până la finalul programului, fiind un adevărat „show man”.

Au mai fost prezenţi renumitul Ciprian Pop, fiu al satului, tatăl artistului s-a născut şi a locuit mult timp în Feldru, prezent şi el la manifestări. Doamna cântecului din Câmpia Transilvană, Cornelia Ardelean Archiudean, prin ţinuta inegalabilă, a demonstrat încă o dată că folclorul este la el acasă, fiind aplaudată la scenă deschisă. Venit de la Mureş, Nelu Şopterean a susţinut un recital de excepţie. O altă fiică a satului, Mina Buga, cu frumoasele cântece bănăţene şi ardelene a încântat publicul. Au mai evoluat Marcel Avram şi Ramona Fabian, un duet foarte iubit de audienţă, şi fraţii Ioan Dordoi şi Felix Gălan, cu renumitele cântece „Cine a pus coada la prună”, „Într-un sat lâng-o fântână”.

Cu pălăria sa de păun, de invidiat, Alexandru Pugna s-a prezentat din nou în faţa locuitorilor, aşa cum îi stă bine unui mare artist. Au mai cântat: Alexandru Sângeorzan din Feldru şi Neluţu Moldovan.

În prima zi, sâmbătă, 11.06, ora 15.00, a avut loc Crosul Feldrului, la care au participat elevi de la Grup Şcolar Feldru. La fete, locul I – Ştefana Iloaie, loc II – Maria Paneşiu, locul III – Marina Doci.

La băieţi: locul I – Tavi Galben, locul II – Leon Girigan şi locul III – Gavrilă Svinţi. La altă categorie: fete: locul I – Maria Nechiti, locul II – Andreea Frim (câştigătoare loc. II la Crosul Gabi Szabo) şi locul III – Adriana Buga.

Băieţi mari: loc. I – Ionuţ Tăuaş, locul II – Ionică Galben, loc III – Ionică Iloaie.

De la ora 16.00, au avut loc demonstraţii de karate şi box la Sala de sport, la care au participat tineri din Feldru de la Asociaţia Club Sportiv Karate Kyoroshion, instructor Marius Pop şi el fiu al satului, deţinând centura maro 1KYU. După aceste demonstraţii a urmat „Cupa Feldrului” la fotbal în sală.

Duminică, 12.06, începând cu ora 9.00 şi până la ora 12.00, sătenii au participat la Sfânta Liturghie şi sfinţirea ţarinei, oficiată de către un sobor de preoţi din localitate Iliş Ioan şi Toader Grigore.

Începând cu ora 18.00 până noaptea târziu, cei tineri s-au distrat în aer liber, alături de formaţii de renume, cum sunt: REEA, Nek, DJ Horaţiu, terminând cu un concert extraordinar DJ Project, după care a urmat o discotecă în aer liber.

Luni, în cea de-a treia zi, de la ora 9 manifestările au continuat cu Sfânta Liturghie şi sfinţirea ţarinei. De la ora 15.30, până în jurul orei 16.00, a avut loc parada portului popular. La ora 16.00, a avut loc resfinţirea Monumentului Eroilor şi sfinţirea frumosului parc din centrul civic al comunei.

De la ora 17.00, a început spectacolul folcloric, cu participarea ansamblurilor folclorice „Baltagul” din Monor, „Poieniţa” din Poiana Stampei, „Vătava” Mureş, „Păuniţa” Salva şi, bineînţeles, ansamblul folcloric „Plaiuri Someşene” din feldru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5