Zilele Feldrului

Editia a X-a, 7-9 iunie 2009

„Unde am copilărit/

Mă simt tare fericit,/

Feldrule-mi eşti drag/

Cu al tău meleag/

Nu te-oi uita niciodată/

Feldrule-mi eşti drag”.

Cum aş putea începe mai frumos această pagină decât cu aceste versuri frumoase aparţinând unui cântec mai vechi al satului, în comuna care m-am născut şi eu, compuse de către solistul îndrăgit Leon Beşuţ şi soţia sa, Ana, fredonat pe toate meridianele lumii. Spun aceasta întrucât foarte mulţi feldrihani lucrează pe tărâmuri străine, trimiţând bani celor dragi, construind case lângă casă, de nu mai poţi arunca un ac. Ştiută ca cea mai mare şi mai frumoasă comună din judeţ, şi printre cele mai frumoase din ţară, Feldru şi-a sărbătorit zilele în perioada 7-9 iunie a.c.

În prima zi, duminică, am asistat cu toţii la Sfânta Liturghie, oficiată de către Ioan Iliş şi Grigore Toader, urmând sfinţirea ţarinei şi a apei în partea de sus a satului, după care o întrecere organizată de SVSU Feldru, micii şi marii pompieri. De la ora 13 la 19, Cupa comunei la fotbal şi alte întreceri sportive, unde vom reveni cu imagini şi rezultate în ediţia de mâine.

De la ora 15.30, a urmat Întrecerea voinicului (tras de frânghii, alergare în sac etc.). A urmat cel mai atractiv joc al zilei, între jucătorii de fotbal ai anilor 80 - Someşul Feldru şi Textila Năsăud, la acea vreme. După o partidă foarte echilibrată şi după disputarea celor două reprize, scorul a fost egal, iar nici la loviturile de departajare nu am consemnat vreo învinsă, aşa că egalitatea a persistat până la final.

După aceste jocuri palpitante a urmat un bogat program artistic de muzică uşoară, folk, etno, dance, fiind prezenţi pe scenă Florin Săsărman, Lorenna, Casa Nova, Alex şi Laura de la Orăştine, Top Secret.

Luni, a urmat Sfânta Liturghie, după care sfinţirea ţarinei şi a apei în partea de jos a satului, urmată de o partidă de fotbal între juniori, de la ora 17.00, un adevărat spectacol folcloric, cu participarea ansamblului „Dor Românesc”: Cristina Retegan, Nicolae Cioancă, Domnica Dologa, Mirela Petruş, Ioachim Spân, Ana Măierean, Mina Buga, Mirela Băieşiu, ansamblul „Păuniţa” din Sângeorz-Băi, „Plaiuri Someşene” Feldru, şi solişti tineri Alexandru Sângeorzan, Bianca Pop, Oana Matei, după care un concert cu lăurarii din Sighet şi Lica Pop. A urmat un show adevărat, în prim plan fiind Vitalian Vaida şi naşii, care au venit de la Cluj. Dacă locul lor pe scenă nu le-a fost de ajutor, au tăbărât în mulţime, trăind un adevărat spectacol, gustat la maxim de cei aproximativ 6000 de oameni veniţi de peste tot. A intrat pe scenă o altă interpretă îndrăgită, Cornelia Rădocea. În închidere, un recital extraordinar, aşa cum numai el ştie să facă, Aurel Tămaş, prieten bun al feldrihanilor, care până noaptea târziu a fost ovaţionat de mulţime, cu frumoasele lui cântece, după care solistul a fost solicitat pentru autografe minute în şir. Finalul zilei a fost dat de către Mihai Varga, un priceput în materie de focuri şi artificii.

Marţi, în ultima zi, a urmat un concurs al butinarilor, tăierea buşteanului cu toporul, tăierea buşteanului cu fierăstrăul şi cu drujba. Câştigătorul va primi o drujbă nouă, marca Stihl, oferită de către primarul comunei, Ştefan Sângeorzan.

Cum totul a început frumos, trebuie să fie şi un sfârşit pe măsură, aşa încât finalul acestei zile frumoase, o expoziţie de cai şi concurs de tracţiune, a încheiat a X-a ediţie a Zilelor Feldrului.

În final, primarul comunei Feldru, Ştefan Sângeorzan, a ţinut să mulţumească foarte mult tuturor invitaţilor, artiştilor, sportivilor, Consiliului Local şi, nu în ultimul rând, tuturor cetăţenilor acestei minunate comune pentru aportul dat acestei zile dedicate lor, să fie o reuşită, aşa cum au fost şi cele precedente şi, cu siguranţă, vor urma. „ne revedem la anul”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5