Zilele Medicale Bistriţene: Dezbateri fructuoase, urmărite de peste 380 de medici

După trei zile de dazbateri fructuoase, la care au participat specialişti din centrele universitare Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, precum şi medici din Bistriţa, ediţia a VIII-a a Zilelor Medicale Bistriţene s-a încheiat aseară, într-un cadru „simfonic” cum nu se poate mai relaxant.

         Dezbaterile, la care au luat cuvântul, prin referate şi intervenţii de un înalt nivel calitativ, cu exemplificări din cazuri clinice,  peste 40 de cadre medicale – profesori şi conferenţiari universitari, medici specialişti, medici primari, medici rezidenţi, asistente, s-au referit la toate domeniile actului sanitar. Simpozioanele de urologie, cardiologie, gastroenterologie, coordonate de profesori specialişti în domeniu, respectiv conf.univ. Sorin Crişan şi prof. dr. Vasile Andreica s-au concretizat prin scoaterea în evidenţă a noutăţilor din specialităţile respective.

         Este pentru prima dată când la Conferinţa judeţeană a medicilor bistriţeni au participat peste 30 de specialişti din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, intervenţiile acestora contribuind substanţial la calitatea dezbaterilor.

         Preşedintele Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud, dr. în ştiinţe medicale Dănuţ Cocoi, cel care de 8 ani este iniţiatorul şi coordonatorul manifestării ştiinţifice, s-a arătat deosebit de mulţumit de colaborarea existentă între medicii bistriţeni şi colegii din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş. „La Bistriţa, în ultimii ani, prin modernizarea Spitalului Judeţean şi dotarea corespunzătoare a secţiilor acestuia, actul medical în ansamblu a avut repercusiuni favorabile asupra pacienţilor”.

         Participanţii la Conferinţa judeţeană au luat parte, vineri după-masă, la Palatul Culturii, la un concert extraordinar al Orchestrei simfonice „Concertino” cu artişti instrumentişti ai Filarmonicii de stat „Transilvania”, dirijor Ilie Alexandru, având ca solist pe tenorul Florin Ormenişan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5