Zilele Monorului, bucuria întâlnirii cu tradiţia. Nume sonore au cântat într-un regal al cântecului popular

Comunitatea din Monor a fost în sărbătoare. Primăria şi Consiliul Local Monor şi Parohiile Ortodoxe din Monor au organizat cea de-a XIV-a ediţie a „Zilelor Monorului”. Fiii satului s-au bucurta împreună, au depănat amintiri şi au petrecut la evenimentele pregătite de organizatori. Manifestările au debutat sâmbătă, la Primărie, unde, într-un cadru oficial, au fost primiţi fiii satului. După-amiaza, pe baza sportivă centrală, a fost programată Cupa Carmolact la minifotbal. Seara, monorenii au fost invitaţi la o masă festivă la Căminul Cultural, urmată de o petrecere în grădina bisericii.
Duminică, cu mic cu mare, au participat la slujba religioasă, ofocoată de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul Alexandru Vidican. La Parada portului popular alături de săteni şi de primarul Ioan Cira, au participat ministrul secretar de stat Alexandru Pugna, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Vasile Puica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi – Romeo Olteanu, administratorul judeţului – Florin Moldovan.
Un amplu spectacol folcloric a fost pus în scenă de Ansamblul profesionist „Mureşul” din Târgu Mureş, Ansamblul „Someşul” din Beclean, Ansamblul “Hora” Ungheni şi Ansamblul „Baltagul” din Monor. Invitaţi speciali au fost Lavinia Goste şi Marius Zorilă de la Orchestra Naţională Valahia, Ciprian şi Mihaela Istrate, Cornelia Ardelean Archiudean, Ioana Maria Ardelean, Alexandru Brădăţan, Andreea Haisan, Maria Sântean Faghiura, Dorina Oprea, Dorina Grad, Leontina Pop, Anuţa Iuga, Petruţa Creţa Vâncă, Mircea şi Alexandru Simionca, iar prezentatoarea evenimentului Mariana Harosa Moldovan, directorul Casei de Cultură din Beclean. Sponsor principal a fost SC Carmolact prod SRL Monor, prin Ioan Neagoş şi dr. Eugen Creoşteanu.
Bogăţia ploii nu i-a oprit pe monoreni de la petrecere, aceştia fiind la scenă până la momentul culminant al focurilor de artificii ce au luminat bolta Monorului.
Primarul Ioan Cira a transmis un mesaj de mulţumire tuturor celor care au contribuit la o ediţie reuşită, promiţând că anul viitor, la jubileu, alte nume sonore vor fi prezente la bucuria monorenilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5