Zilele Oraşului Beclean în imagini. Ştefan Bănică Jr., B.U., Nadir, Deepside Deejeys şi un show de neuitat

 

La 784 de ani de la prima atestare istorică, Becleanul a fost în sărbătoare cu prilejul celei de-a XVII-a ediţii a Zilelor Oraşului. Timp de trei zile, în Piaţa Mare a oraşului şi la Băile Figa, beclenarii de pretutindeni, dar şi prieteni din ţară şi din străinătate, au petrecut momente festive la manifestările programate de organizatori.

Prefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Ioan Ţintean, secretarul judeţului – Mica Oprea, administratorul judeţului –Florin Moldovan, primarul comunei Căianu Mic-Paulş Ştir, directorul general al DGASPC BN – Delia Rus, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice – Cristian Parasca, şeful adjunct al Fiscului –Marius Ilieşiu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial în Construcţii Bistriţa-Năsăud – Constantin Hada, şefi ai instituţiilor militarizate din subordinea MAI, reprezentanţi ai tuturor confesiunilor religioase – protopopul ortodox Doru Zinveliu, protopopul greco-catoloc Felician Neagoş, pastorul penticostal Costel Gavrilaş, consilieri locali, directorii şcolilor beclenare, ai instituţiilor de cultură, cadre didactice au fost alături de oficialităţile locale la deschiderea Zilelor Becleanului, găzduită de sala Primăriei Beclean.

„Vreau să mulţumesc pentru că aţi răspuns invitaţiei noastre, a Primăriei şi a Consiliului Local. Vă mulţumesc tuturor celor din Beclean care aţi venit, acesta este şi secretul comunităţii noastre, altfel nu am fi avut şansa să ne punem pe harta judeţului, în primul rând, şi, de ce nu, pe harta naţională”, a spus primarul Nicolae Moldovan.

          Edilul oraşului a menţionat că a avut alături, în organizarea acestui eveniment, o echipă întreagă din Primăria oraşului Beclean, oameni care au înţeles că administraţia înseamnă responsabilitate şi un plus de valoare pentru comunitate.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de protopopul ortodox de Beclean, Doru Zinveliu, care a punctat faptul că se bucură să fie locuitor al unui oraş european, prin tot ceea ce s-a făcut până acum, dar şi proiectele de perspectivă. „Ne bucurăm să avem un primar aşa cum trebuie să fie, care fiind tânăr poate şi dăruieşte din suflet oraşului care l-a propulsat. Zi de zi zideşte în continuare. A zidi, a munci pentru comunitatea din care faci parte este un lucru important. Mă rog la Dumnezeu ca Zilele oraşului Beclean şi comunitatea din Beclean să beneficieze de binecuvântarea lui Dumnezeu”, a spus protopopul Zinveliu.

Prefectul Ovidiu Frenţ a precizat că „era atât de mic oraşul Beclean pentru energia pe care o are Nicolae Moldovan, încât a trebuit să-l dezvolte”. „Becleanul se dezvoltă astăzi şi are o amprentă de dinamică care seamănă cu personalitatea primarului Nicolae Moldovan, care a fost cel mai tânăr primar şi sunt convins că va avea şanse foarte mari să fie cel mai bătrân primar din România, pentru că întotdeauna are idei şi iniţiative”, a menţionat prefectul Frenţ. Ovidiu Frenţ a adăugat că un alt merit al lui Nicolae Moldovan este faptul că a făcut o echipă în jurul lui, indiferent de apartenenţă politică, de etnie, religie. „Te felicit pe tine şi pe echipa ta pentru că nimic nu se face singur, îi felicit pe toţi beclenarii şi le spun la mulţi ani”, a transmis Ovidiu Frenţ.

Administratorul judeţului, Florin Moldovan, a prezentat mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, felicitând administraţia locală pentru tot ceea ce a reuşit să facă, dar şi pe cetăţenii oraşului. „Acest oraş arată din ce în ce mai bine, se vede că sunt oameni gospodari şi vă felicităm din inimă pentru acest lucru”, a adăugat Florin Moldovan.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Ţintean, a ţinut să precizeze că a avut o colaborare foarte bună cu primarul Nicolae Moldovan atât ca prefect, ca parlamentar, dar mai ales din ipostaza de şef al Finanţelor bistriţene. Ioan Ţintean a evidenţiat deschiderea pe care Nicolae Moldovan o are spre modernism şi spre tineret, reamintind de sprijinul pe care echipa de elevi de la Colegiul Naţional Petru Rareş a acordat-o Consiliul Judeţean în depunerea unui proiect care a determinat atragerea a 106 milioane euro pentru modernizarea drumurilor judeţene.

 

Prima seară la Zilele Becleanului 2019. Folclor de poveste şi formaţii locale

 

Zilele Becleanului 2019 au început cu dreptul. Mii de oameni s-au adunat vineri seara în zona Pieței Mari din Beclean pentru a sărbători cu toții împlinirea a 784 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Încă de la Catedrală, pe strada care duce spre Piața Mare oamenii s-au putut bucura de numeroase tarabe de chilipiruri sau obiecte artizanale, jocuri pentru copii sau adulți, iar cu cât se înainta mai mult spre scenă erau deja tradiționalele mese unde se putea mânca.

Atracția serii a fost, de departe, spectacolul organizat pe scena amplasată în Piața Mare.

Pe lângă numeroși artiști de muzică populară și ușoară, ansambluri folclorice sosite de la Dej – Ansamblul folcloric ,,Someşanasau de la Măgura Ilvei - Ansamblul folcloric ,,Măgureanul, oamenii din piață au putut urmări şi asculta prestaţia excepţională a Ansamblul folcloric profesionist ,,Mureşul Târgu Mureş, care s-a bucurat de un mare succes de public.

Beclenarii au ascultat vineri seara cu bucurie și cântecele interpretate de interpreţi şi formaţii locale,  concertul artistului local Geo, care a reușit să facă o atmosferă de spectacol în Piața Mare şi concertul formaţiei Big City, cu un public numeros, spectacol care a încheiat prima zi a evenimentului de la Beclean.

 

A doua seară la Zilele Orașului Beclean 2019

 

Ştefan Bănică Jr., senzația serii de sâmbătă la Zilele Becleanului. Cronica celei de-a doua zile de spectacol la Zilele Orașului Beclean 2019

Aflat pentru prima oară sâmbătă la Beclean,  artistul a susținut un concert de zile mari cu ocazia Zilelor Becleanului 2019.

Show-ul a fost unul gustat de publicul numeros aflat în Piața Mare, la un moment dat mulți dintre cei prezenți au fredonat alături de Ştefan Bănică Jr.  numeroase melodii.

Pe lângă Ştefan Bănică Jr. pe scena din Piața Mare din Beclean au mai urcat sâmbătă seara B.U., Nadir și Deepside Deejeys.

Programul serii de sâmbătă a fost deschis de către ansamblurile, formaţiile şi trupele de la Clubul Copiilor din Beclean, care au oferit celor prezenţi un program antrenant de peste două ore, din care o oră de  folclor şi o oră dansuri şi muzică uşoară.

De asemenea, sâmbătă,  29 iunie, în vecinătatea Băilor Figa, s-a desfăşurat ediţia a VII -a  Festivalului vânătoresc ,,Vânătoare la ceaun”. Ediţia din acest an a îndrăgitului festival a cuprins în program, pe lângă tradiţionalul concurs gastronomic vânătoresc de gătit la ceaun, prezentări ale unor rase de câini de vânătoare: copoiul slovac, copoiul alpin Dachsbracke şi bracul german cu păr scurt. Tot în cadrul festivalului vânătoresc au fost şi alte surprize, concursuri interactive, un concurs de pălării vânătoreşti, cunoscutul concurs ”Muget de cerb” de chemare prin mijloace tradiţionale vânătoreşti a taurului de cerb, iar pentru copii a fost amenajat un instant foto, unde cei mici şi nu doar ei, au avut posibilitatea de a-şi imortaliza participarea la festival.

 

 

A treia seară la Zilele Orașului Beclean 2019

Seara de duminică a început tot cu un program de spectacole şi recitaluri de folclor, susţinute  în faţa unui public entuziast şi numeros de către Ansamblul folcloric  ,,Nunta Zamfirei” Livezile, Ansamblul folcloric ,,Plai Bucovinean” Dorna Candrenilor şi Ansamblul folcloric ,,Someşul” din  Beclean .                                                                     

Atmosferă de vis la Beclean, în ultima seară a Zilelor Orașului! Trupa Compact a strâns o mare mulțime de oameni care s-au bucurat de un spectacol deosebit.

Artiștii au fost aplaudați minute în șir, iar cele mai cunoscute piese ale lor au fost cântate la unison de către toți cei prezenți. A fost un public numeros şi duminică seara, care s-a bucurat de asemenea şi de recitalurile lui Neluţu Măgurean, urmat de un show de excepţie susţinut de către Sylvie şi DJ Rinno.

După concertul Compact mii de oameni s-au bucurat împreună de un foc de artificii pregătit de organizatori, pentru a marca sărbătoarea oraşului Beclean.

Ediția recent încheiată a Zilelor Orașului Beclean a fost cea cu numărul XVII, iar localitatea a împlinit 784 de ani de la prima atestare documentară.

Zilele Becleanului 2019 s-au desfășurat anul acesta în perioada 28-29-20 iunie 2019, în locul devenit deja traditional pentru eveniment, în Piața Mare a orașului şi la Băle Figa, unde în cadrul programului Zilelor Becleanului s-a desfăţurat a VII – a ediţie a Festivalului Vânătoresc ,,Vânătoare la Ceaun”.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5