Zilnic, peste 160 de poliţişti sunt la datorie pentru siguranța bistrițenilor!

Comunicat de presă

Poliţiştii bistriţeni sunt la datorie și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți, pentru ca minivacanța prilejuită de 1 Mai și Sărbătorile Pascale să fie petrecută în siguranță

La nivel județean, zilnic, peste 160 de poliţişti de la Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, Acțiuni Speciale și alte structuri vor acţiona pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Pentru prevenirea unor fapte antisociale, sunt avute în vedere mai ales zonele aglomerate, iar pe principalele drumuri naționale din județ se va acționa pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare, instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a unor manifestări publice.

În perioada menționată, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la structurile rutiere vor acţiona pe drumurile publice din județ, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice, dar şi pe traseele de acces către aceste zone.

Totodată, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri vor folosi aparate de măsurare a vitezei. De asemenea, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, în această perioadă vor fi intensificate controalele și testările în trafic cu aparatele din dotare.

 Poliția rutieră recomandă adoptarea unei maniere prudente de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuarea fiecărei manevre doar după o temeinică asigurare şi evitarea efectuării depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc a fi extrem de periculoase.

Respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere în România.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic sub influența unor substanțe psihoactive sau cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Totodată, polițiștii vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie:

 La cumpărături: manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă; nu luaţi asupra dvs. sume mari de bani ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi;

 În cazul în care plecaţi de la domiciliu, nu vă transformaţi conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori. Faceţi-le inaccesibile pentru persoane necunoscute şi manifestaţi o atenţie sporită la datele şi fotografiile pe care le postaţi.

Polițiștii sunt la datorie pentru siguranța dumneavoastră și vă doresc sărbători frumoase, liniștite, alături de cei dragi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5